szerző:
hvg.hu

A svéd márka legújabb modellje már nem lesz kapható öngyulladós erőforrásokkal.

Hakan Samuelsson, a Volvo első embere tavaly jelentette be, hogy a kínai tulajdonban lévő vállalat már nem foglalkozik többet a dízelmotorok fejlesztésével, vagyis a kínálatban jelenleg még elérhető gázolajos erőforrásoknak már nem lesz utódja. Most pedig friss hír, hogy a néhány héten belül bemutatkozó új S60-as Volvo már egyáltalán nem lesz kapható dízelmotorral.

Ez egyrészt érthető, hiszen mostanság egyre több gyártó száll ki a dízelmotor-piacról, másrészt viszont furcsa, ugyanis az USA-ban gyártandó S60-as kombi változata, az ezúttal érdekes módon hamarabb bemutatkozott V60-as még rendelhető öngyulladós erőforrásokkal.

A februárban debütált Volvo V60 konkrétan 150 lóerős D3-as, illetve 190 lóerős D4-es dízelmotorral készül. Még pedig a T5-ös, T6-os, T6 Twin Engine AWD és T8 Twin Engine AWD benzines modellek mellett.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!