szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyermekeink biztonsága a legfontosabb, ezért abszolút nem mindegy, hogy milyen autós gyerekülésbe ültetjük a kicsiket. Most először légzsákos ülést is teszteltek a németek.

A német autóklub, az ADAC nemcsak nyári- és téligumikat szokott tesztelni, hanem időről időre többek közt a gyermeküléseket is vallatóra fogja. A 150 centiméternél alacsonyabb gyermekek számára szánt biztonsági ülésekből ezúttal nem kevesebb mint 23 példányt teszteltek a németek, mégpedig 6 kategóriára bontva.

Ezek között három olyan termék található, melyek egyértelműen megbuktak a teszten, vagyis a megvásárlásuk nem ajánlott. Egy ülés annál jobb, minél kisebb szám található az alábbi táblázatok utolsó oszlopában.

Az 1 éves korig ajánlott ülések közül mind a kettő jól teljesített:

©

A legfeljebb 1,5 éveseknek szánt gyerekülések közül az Avionaut Ultralite + IQ base vérzett el a teszten, olyannyira, hogy az egész tesztben ez teljesített a leggyengébben:

©

A 4 éves korig használható termékek ligájában a Jané Gravity és a Concord Ultimax i-Size teljesített nagyon gyengén, de a Chicco Cosmost sem ajánlanánk jó szívvel:

©

Az 1-4 éves korig használható ülésekkel nem volt gond, és ebben a kategóriában bukkant fel az első légzsákos gyerekülés, a Maxi-Cosi Axissfix Air:

©

Az 1-12 éveseknek szánt modellek közül egy sem bukott meg, de a Peg Perego Viaggio 1-2-3 Via és a Chicco Youniverse Fix csak közepes osztályzatot kapott:

©

A legnagyobbaknak szánt gyerekülések mind jól vizsgáztak:

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Keresik ezt az aranyszínű Fiat Puntót, mert ma balesetet okozott és elhajtott - fotó

Keresik ezt az aranyszínű Fiat Puntót, mert ma balesetet okozott és elhajtott - fotó

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Pulitzer József, a szakma mélységeit és magasságait is megjárt sajtóguru

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra

Perek özöne zúdulhat a Fehér Ház kapuján kilépő Trumpra