szerző:
hvg.hu

Nem éppen olcsó egy ilyen VW California Balaton Edition lakóautó, de micsoda egyediség.

A Volkswagen California talán a legsikeresebb kempingautó. Most 30 éves modell, ennek örömére rengeteg egyedi modellváltozatot kínálnak belőle.

Az egész modellcsalád onnan indult, hogy 1951-ben egy Transportert átalakítva megjelent a kempingezős változat. Mivel ezt a Westfalia cég csinálta, az egész sorozat ezt örökölte meg anno elnevezésként. California onnantól lett, amikor a Volkswagen teljesen a nevére akarta venni. Ezeknek van most fontos évfordulója, mert 1988-ban bukkantak fel ezek a modellek a Volkswagen palettáján. Az elsőt, az éppen akkor aktuális, harmadik generációs Transporterből csinálták.

Mára csak a California-változat a negyedik generációnál tart, amit 2015-ben kezdtek el gyártani, természetesen a mostani, hatodik generációs Transporter felépítményeként.

Együtt az elmúlt 30 év 4 generációja a California modellekből.
©
©

A modellcsaládból viszont most készül kifejezetten a magyaroknak is kedveskedve egy Balaton Edition változat, amely 7 üléses kivitelű, és az első két sor ülései forgathatók. Kempingasztalt, kempingszékeket és a 2 fő részére a jól ismert Camper tető mellett, elősátrat is kapott.

Mondjuk olcsónak talán nem nevezhető a 18 milliós árával, de, aki szereti ezt a vakációzási formát, annak egy ilyen egyedi darabja is lehet mostantól.

A képeken sajnos még nem a Balaton modell van, hanem a normál változat.
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!