szerző:
hvg.hu

A moszkvai politechnikai egyetem hallgatói tervezték meg a jövő Ladáit.

A terveket a Lada jelenlegi főtervezője, Steve Mattin kérésére készítették. A feladat az volt, hogy a Ladák jelenlegi jellegzetes jegyeit megtartva egészen futurisztikus járművek szülessenek.

Az első kérés az volt, hogy a Lada jövőbeni zászlóshajóját, egy nagyméretű autót tervezzenek meg a jövő vásárlói igényei szerint. Majd a kocsik belső terét is ki kellett alakítani, amelyen a hallgatók közel hat hónapig dolgozhattak.

Persze nem csak diákok terveznek a márkának jövőbeli autókat, itt van például a Lada 2050, amely egyelőre csak virtuálisan létezik, de a fedett kerekű modell már rég nem a benzinmotorokról és a hátsókerekes vezetési élményről szól, sokkal inkább a környezetbarát hajtásláncról és az önvezető funkciókról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!