szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy délutáni súlyos baleset miatt káosz alakult ki az M3-ason és a 3-ason is, a Magyar Közút azt kéri, hogy aki teheti, Budapest és Gyöngyös között mindkét irányban válasszon másik útvonalat, vagy halassza el utazását.

Ahogy arról beszámoltunk, az M3-as autópályán Vásárosnamény felé Bag és Hatvan között több kamion és egy személygépjármű ütközött össze a délutáni órákban, a balesetben egy ember meghalt, a sérült járművek pedig a 49-es kilométernél a Nyíregyháza felé vezető pályaoldalt teljes szélességében elfoglalják.

A rendőrség Bagnál a 3-as főút felé letereli a járműveket, ezért a csomópont előtt is több kilométeres torlódásra kell készülni. A 3-as főút M3-as autópályához közeli szakaszán útfelújítási munkák zajlanak, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett, itt időszakosan a szakemberek jelzőőrös irányítással segítik a haladást az alternatív útvonalon.

A Magyar Közút nyomatékosan felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a torlódásban érintett szakaszon a leállósávot ne vegyék igénybe, hanem hagyjanak biztonsági folyosót a mentésben részt vevőknek, ugyanis a szakemberek így sokkal lassabban és korlátozottan tudnak a baleset helyszínére eljutni, emiatt a korlátozást is később lehet majd feloldani.

A baleset mögött rekedteket az elválasztó korlát megnyitásával időnként átterelik a főváros felé vezető oldalra, emiatt a Budapest felé haladókat időnként megállítják, így mindkét irányban jóval hosszabb menetidővel kell számolni.

Azt is közölték, hogy a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 26-os kilométerszelvénynél található munkaterület melletti terelésnél a torlódás miatt több gépkocsi önkényesen visszafordult a Budapest felé vezető oldalra, ami a nagy sebességgel közlekedő járművek miatt így életveszélyessé vált. Arra kérik az autósokat, hogy soha, semmilyen körülmények között ne vállalkozzanak ilyen manőverekre, mert ezzel nemcsak maguk, hanem a többi járművezető életét is kockáztatják! 

A megnövekedett forgalom miatt a 3-as főút is torlódik, ezért aki teheti, Budapest és Gyöngyös között mindkét irányban válasszon másik útvonalat vagy halassza el utazását.

A torlódásban és korlátozásban érintett pihenőhelyeken és a feltorlódott kocsisorokban vizet is osztanak a közlekedőknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Mészáros Lőrinc most éppen 18 kilométeres vasútépítésre nyert 45 milliárd forintot

Mészáros Lőrinc most éppen 18 kilométeres vasútépítésre nyert 45 milliárd forintot