szerző:
hvg.hu

A portugál klasszis négy évre, több mint 200 millió euroért (vételár + fizetés) igazolt a Juventushoz. Csakhogy a torinói autógyár munkásai már 10 éve nem kaptak béremelést.

Kedden végre hivatalossá vált: a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo számára a tavalyi szezon volt az utolsó a királyi gárdában, a 2018/19-es bajnoki idényt már a Juventusban kezdi meg. Gondolhatnánk, igazi örömünnep ez a torinóiak számára, hiszen ki ne örülne annak, ha a városi csapatába egy olyan kaliberű játékos érkezik, mint Ronaldo? Nos, úgy tűnik, mégsem ez a helyzet.

Arról már az átigazolási pletyka idején is írtunk, hogy Torinóban nem felhőtlen az öröm Ronaldo érkezése miatt. A csapatot tulajdonló torinói Fiat cégnél ugyanis – amely a Jeep, Ferrari, Abarth márkákat is a kezében tudja – elkezdtek zúgolódni a munkások, hogy minek megy oda a portugál.

A Juvéban évente 30 millió eurót kereshet a sztár, és mivel 4 évre írt alá szerződést, ez 120 millió eurót jelent. Ez azonban minden dolgozónak 200 eurós béremelést jelentene, aminek minden bizonnyal örülnének, tekintve, hogy 10 éve nem kaptak emelést.

©

Éppen ezért Torinóban nem is hagyják szó nélkül a dolgot, a Carscoops értesülése szerint a napokban bejelentették: július 15-e és 17-e között sztrájkolni fognak a Fiat dolgozói. A szakszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a cég folyamatosan vágni próbál a kiadásokon, összességében több mint 200 millió eurót (vételár + Ronaldo fizetése) költ egy játékosra.

Kíváncsiak vagyunk, maga Ronaldo reagál-e majd a történésekre, a játkos ugyanis szívesen jótékonykodik, így valószínűleg az sem állna tőle távol, hogy felszólaljon a munkások érdekeiért. Ráadásul ezzel pluszpontokat is szerezhetne náluk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Disney-meséket tiltott be otthon Keira Knightley a káros üzenetük miatt

Disney-meséket tiltott be otthon Keira Knightley a káros üzenetük miatt

Teljes felújítás, az összes jármű cseréje, jobb jegyautomaták – jön a nagy HÉV-fejlesztés

Teljes felújítás, az összes jármű cseréje, jobb jegyautomaták – jön a nagy HÉV-fejlesztés

Itt a Samsung új, windowsos laptopja, amely mindig fent van a neten

Itt a Samsung új, windowsos laptopja, amely mindig fent van a neten

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

Nem megy a YouTube? Akkor jöhet a pornó

Nem megy a YouTube? Akkor jöhet a pornó