szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A portugál klasszis négy évre, több mint 200 millió euroért (vételár + fizetés) igazolt a Juventushoz. Csakhogy a torinói autógyár munkásai már 10 éve nem kaptak béremelést.

Kedden végre hivatalossá vált: a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo számára a tavalyi szezon volt az utolsó a királyi gárdában, a 2018/19-es bajnoki idényt már a Juventusban kezdi meg. Gondolhatnánk, igazi örömünnep ez a torinóiak számára, hiszen ki ne örülne annak, ha a városi csapatába egy olyan kaliberű játékos érkezik, mint Ronaldo? Nos, úgy tűnik, mégsem ez a helyzet.

Arról már az átigazolási pletyka idején is írtunk, hogy Torinóban nem felhőtlen az öröm Ronaldo érkezése miatt. A csapatot tulajdonló torinói Fiat cégnél ugyanis – amely a Jeep, Ferrari, Abarth márkákat is a kezében tudja – elkezdtek zúgolódni a munkások, hogy minek megy oda a portugál.

A Juvéban évente 30 millió eurót kereshet a sztár, és mivel 4 évre írt alá szerződést, ez 120 millió eurót jelent. Ez azonban minden dolgozónak 200 eurós béremelést jelentene, aminek minden bizonnyal örülnének, tekintve, hogy 10 éve nem kaptak emelést.

©

Éppen ezért Torinóban nem is hagyják szó nélkül a dolgot, a Carscoops értesülése szerint a napokban bejelentették: július 15-e és 17-e között sztrájkolni fognak a Fiat dolgozói. A szakszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy miközben a cég folyamatosan vágni próbál a kiadásokon, összességében több mint 200 millió eurót (vételár + Ronaldo fizetése) költ egy játékosra.

Kíváncsiak vagyunk, maga Ronaldo reagál-e majd a történésekre, a játkos ugyanis szívesen jótékonykodik, így valószínűleg az sem állna tőle távol, hogy felszólaljon a munkások érdekeiért. Ráadásul ezzel pluszpontokat is szerezhetne náluk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!