szerző:
hvg.hu

220 millió eurót miért ne érhetne meg a C. Ronaldo?

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Miután a portugál csapat kiesett a vb-n legnagyobb sztárjával egyetemben, a vele kapcsolatos hírek fókusza áttevődött arra, hogy eligazolna a Real Madridból. Méghozzá az olasz Juventus csapatába.

Most meglepő helyről jött ellenállás a szerződésével kapcsolatban, ugyanis a csapatot tulajdonló torinói Fiat cégnél – amely a Jeep, Ferrari, Abarth márkákat is a kezében tudja – kezdtek el zúgolódni a munkások, hogy minek jön a portugál.

A Fiat tulajdonolja 28,9 százalékban az Agnelli család üzleteit, így például a Juventust is, a csapat esetében ráadásul 63,77 százalékkal. A csapat jelenlegi elnöke konkrétan Andrea Agnelli, aki unokatestvére John Elkannak, aki Fiat és tőkecsoportja, az EXOR egyik vezetője, amely csoport fizetné a portugált is.

©

A Juventus 100 milliót fizetne euróban a játékosért, valamint 120 millió eurót négy évre fizetésként a csatárnak. A Fiat dolgozói közül sokan besokalltak ettől mondván, az argentin "Higuaín után, most itt lenne nekünk Ronaldo is. Ez elkeserítő, miközben a gyár dolgozói 10 éve nem kaptak béremelést. A C. Ronaldóért fizetett összeg elég lenne fejenként 200 eurós emelésre" – idézik a gyár egyik alkalmazottját.

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) egyébiránt 126 millió eurót költ évente szponzorációra, ebből 26,5 milliót a Juventusra.

A legnagyobb lenne, ha összejönne a Hyundai-KIA-Fiat-Chrysler házasság

Elég nagy a mozgolódás az olasz-amerikai konszern háza táján mostanság. Beléptek a képbe a dél-koreaiak is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!