szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai rendőrök meglehetősen furcsa módját választották annak, hogy döntsenek a gyorshajtó letartóztatásáról.

Ha a rendőrök megállítanak egy autóst az úton úgy, hogy annak van némi vaj a füle mögött – legyen szó piroson való áthajtásról, gyorshajtásról vagy épp vezetés közbeni mobilozásról – szinte biztos, hogy az illető megpróbálja "kidumálni" a dolgot. Aztán vagy sikerül vagy nem, de általában nem. Olyat viszont még nem láttunk, hogy a rendőrök tanácstalanságukban a véletlenre bízzák, mi legyen az autós sorsa.

A The Washington Post beszámolója szerint azonban pontosan így tett az a két rendőr – Courtney Brown és Kristee Wilson –, akiket nemrég felfüggesztettek állásukból. Történt ugyanis, hogy a fodrászként dolgozó Sarah Webb meglehetősen gyorsan, kb. 130 km/h-s sebességgel hajtott a városban – Atlantától mintegy 30 km-re északra – azért, hogy beérjen a munkahelyére. Ez – mármint a gyorshajtás – már önmagában is elítélendő, a rendőrök szerint azonban még az útviszonyok sem voltak megfelelők ahhoz, hogy így vezessen.

Csakhogy: a rendőrök autójában nem volt traffipax, ami bemérhette volna Webb autóját, a rendőröknek ezért arra kellett hagyatkozniuk, hogy ők maguk kb. 144 km/h-val hajtottak, hogy utolérjék a nő kocsiját.

Emiatt aztán komoly tanácstalanság alakult ki, hogy akkor mit is kellene tenni a gyorshajtóval. A két rendőr végül úgy döntött: pénzfeldobással döntsék el, hogy letartóztatják vagy elengedik Webbet. Elsőre az írás jött ki, ami alapján el kellett volna őt engedniük, Brown azonban úgy döntött, mégis inkább vegyék őrizetbe a nőt.

Webb csuklóján kattant is a bilincs, mert a vezetésével emberek életét veszélyeztette. Csakhogy a rendőrök testkamerája mindent felvett – beleértve az érmefeldobós döntést is, így végül a nőt elengedték, a két rendőrt pedig felfüggesztették az állásukból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez már a kampány: Orbán a költségvetési fegyelem látszatára sem ügyel

Ez már a kampány: Orbán a költségvetési fegyelem látszatára sem ügyel

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő

Sok új fajt fedeztek fel nálunk tavaly, a gond csak az, hogy nagy részük invazív vagy kártevő