szerző:
hvg.hu

Rekordnagyságú pótdíjat, 17 millió forintot halmozott fel egy magyar autós, miután a bírságokat egyetlen esetben sem rendezte.

Hiába vesznek egyre többen e-matricát, sokan még mindig nem hajlandók fizetni az útdíjhasználatért - írja a Pénzcentrum, amely egy meghökkentő esetről is beszámolt.

Egy magyar rendszámú autóst tavaly 297 esetben köteleztek pótdíjfizetésre, ő azonban egyetlen egyszer sem tett eleget ennek. És mivel egyetlen alkalommal sem fizette be a pótdíjat 30 napon belül, már összesen 17 671 500 forintnyi tartozást halmozott fel.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) azt mondta: lehetetlen behajtani a pénzt, ugyanis a bejelentett címen a végrehajtó nem talált senkit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!