szerző:
hvg.hu

A Mercedes-AMG GT már eddig is számos tunert megihletett, akik az alapmodelltől a csúcs GT R-ig bármit nagy lelkesedéssel vesznek kezelésbe.

A legutóbbi Mercedes-AMG GT S-ből faragott amerikai szépség az Arizona-beli Scottsdale-ben működő Creative Bespoke munkája, amely 100 lóerővel és 136 Nm nyomatékkal toldotta meg a 4.0 literes V8 teljesítményét.

A saját programozású ECU-nak – motorvezérlésnek – és az új kipufogórendszernek köszönhetően már 622 lóerős és 807 Nm nyomatékú a motorja, ami erősebb, mint a gyári GT R, amely 585 lovas és 700 Nm nyomatékkal bír. (Persze a Creative Bespoke-énál is csináltak már erősebbet, a Renntech tuningcég kezelése után például 825 lóerőt és 850 Nm nyomatéknyi erőt kap a tulaj.)

©

A dizájnelemek közt érdemes megemlíteni, hogy a motortér fedelét nem is kell kinyitni, hogy lássuk az erőművet, mert beraktak egy üvegborítást, amelyen keresztül látszik a V8-as. A Creative Bespoke persze más, egyedi karosszériaelemeket is bevetett a Darwin Pro GTR elnevezésű csomagjával, amely új lökhárítót, új rácsot és oldalszoknyákat, valamint egy nagy szárnyat jelent hátul. Minden egyedi alkatrész „természetesen” szénszálból készül.

©
©
©
©
©

A kerékszett is igen impresszív, hátul elképesztően széles 12X20 colos a felni, amelyeket matt barna színűre fényeztek. A csomagot még megtoldották egy H&R ültetőrugó készlettel is, amelynek révén a kerekek lényegében teljesen kitöltik a kerékjárati íveket.

Legvégül a Mercedes-AMG GT S kapott egy Ceramic Pro nevű, a fényezést jobban kiemelő réteget, hogy az eredeti Designo Hyacinth vörös metálszín még jobban domináljon.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elküldték a macedón tévéstábot Orbán háza elől

Elküldték a macedón tévéstábot Orbán háza elől

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Orbánnak üzenhetett Merkel: Le kell küzdeni a nemzeti egoizmust

Krúzolás a bulinegyedben

Krúzolás a bulinegyedben

Karácsony: Elsősorban Zuglóban szeretnék polgármester maradni

Karácsony: Elsősorban Zuglóban szeretnék polgármester maradni

Az MNB már vizsgálja, trükköztek-e az utolsó pillanatokban a lakástakarékok

Az MNB már vizsgálja, trükköztek-e az utolsó pillanatokban a lakástakarékok

Bivalyok támadtak emberekre Mályinkán, volt, akit mentőhelikopterrel vittek el

Bivalyok támadtak emberekre Mályinkán, volt, akit mentőhelikopterrel vittek el