szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mercedes-AMG GT már eddig is számos tunert megihletett, akik az alapmodelltől a csúcs GT R-ig bármit nagy lelkesedéssel vesznek kezelésbe.

A legutóbbi Mercedes-AMG GT S-ből faragott amerikai szépség az Arizona-beli Scottsdale-ben működő Creative Bespoke munkája, amely 100 lóerővel és 136 Nm nyomatékkal toldotta meg a 4.0 literes V8 teljesítményét.

A saját programozású ECU-nak – motorvezérlésnek – és az új kipufogórendszernek köszönhetően már 622 lóerős és 807 Nm nyomatékú a motorja, ami erősebb, mint a gyári GT R, amely 585 lovas és 700 Nm nyomatékkal bír. (Persze a Creative Bespoke-énál is csináltak már erősebbet, a Renntech tuningcég kezelése után például 825 lóerőt és 850 Nm nyomatéknyi erőt kap a tulaj.)

©

A dizájnelemek közt érdemes megemlíteni, hogy a motortér fedelét nem is kell kinyitni, hogy lássuk az erőművet, mert beraktak egy üvegborítást, amelyen keresztül látszik a V8-as. A Creative Bespoke persze más, egyedi karosszériaelemeket is bevetett a Darwin Pro GTR elnevezésű csomagjával, amely új lökhárítót, új rácsot és oldalszoknyákat, valamint egy nagy szárnyat jelent hátul. Minden egyedi alkatrész „természetesen” szénszálból készül.

©
©
©
©
©

A kerékszett is igen impresszív, hátul elképesztően széles 12X20 colos a felni, amelyeket matt barna színűre fényeztek. A csomagot még megtoldották egy H&R ültetőrugó készlettel is, amelynek révén a kerekek lényegében teljesen kitöltik a kerékjárati íveket.

Legvégül a Mercedes-AMG GT S kapott egy Ceramic Pro nevű, a fényezést jobban kiemelő réteget, hogy az eredeti Designo Hyacinth vörös metálszín még jobban domináljon.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni