szerző:
hvg.hu

A helyszín a tesztre pedig mi más is lehetne, mint a Nürburgring.

Néhány hónapja lépett színre az Audi Q8, amely direkt riválisa a piacot régóta uraló BMW X6-osnak, valamint a Mercedes-Benz GLE Coupénak. Az újdonság reklámjai és forgalmazása már elindult, de egyelőre csak az alap változatok kerülnek piacra a 340 lóerős benzines és a 286 lóerős dízel.

Az igazán komoly csemege majd a videón is látható RS Q8 megjelenése lesz, amely a konkurenciából a BMW X6 M-et és a Mercedes-AMG GLE 63 Coupét szorongathatja. Ennek az igénynek megfelelően a motortérben egy 4.0 literes V8-as biturbó motor van – hasonlóan a Lamborghini Urushoz – így várhatóan a teljesítménye is annak környékén lesz várhatóan 600 lóerővel.

Ahogyan látszik, nagy erőkkel tesztelik is a példányt a Nürburgringen, a külsejét amennyire lehet elrejtve. A négyperces videó azért a kocsi mozgásával és leginkább az ígéretes hangjával megéri a megtekintést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!