szerző:
hvg.hu

A rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök fogták el azt a sofőrt, akinek a tréleréről elszabadult kerék megölte egy kisteherautó utasát az M1-es autópályán hétfőn – írja a 24.hu.

A megyei kapitányság sajtóreferense a lap kérdésére közölte: az ügyben halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendeltünk el nyomozást. A férfit tanúként hallgatták ki.

A lap szerint a sofőr csak később észlelte, hogy leesett a tréleréről a kerék.

Az RTL Klub Híradója szerint a szerb állampolgárságú férfi egy pihenőhelyen lecsatolta az utánfutót, majd tovább hajtott Szerbia felé. Tompánál fogták el.

Ahogy korábban megírtuk, hétfő délelőtt az M1-esen Győr irányába közlekedő furgonba a szélvédőn keresztül eddig tisztázatlan körülmények között berepült egy kerék, ami eltalálta a járműben utazó 19 éves lányt.

A helyszínre mentőhelikopter érkezett, de a sérült életét már nem lehetett megmenteni. A Blikk azt írta, hogy a lány a barátjával utazott, őt kísérte munkába, egy osztrák fuvarra. A furgont vezető fiú sokkos állapotba került a baleset után.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!