szerző:
hvg.hu

Furgonból kiugró fegyveresek akarták nemrég elrabolni az egyik dél-afrikai autós Jeepjét, de a sofőr nem várt módon reagált a támadásra.

Ha valaki esetleg Dél-Afrikában vagy Brazíliában szeretne egyszer autózni, nem árt tudnia egy igen fontos dolgot. Ebben a két országban kifejezetten gyakran fordul elő, hogy egy fegyveres banda tagjai vagy megpróbálják megállítani a méregdrága autót (rendszerint nekimennek hátulról, hogy aztán a sofőr kiszálljon), vagy megvárják, amíg a kocsi magától megáll, és gyorsan akcióba lendülnek.

Ez történt nemrég Dél-Afrikában, amikor a fegyveres támadók egy Jeepet akartak volna elrabolni. A sofőr épp beállt egy udvarba (nem tudni, hogy hazaérkezett-e, vagy egy cég telephelyéről van szó), amikor egy fehér furgon beállt mögé. A kocsiból azonnal kipattantak a fegyveresek, és elkezdték fenyegetni a sofőrt, hogy nyissa ki az ajtókat.

Bár valószínűleg nagyon megijedt az áldozat, meg tudta őrizni a lélekjelenlétét, és ahelyett, hogy kinyitotta volna a kocsi ajtaját, inkább hátramenetbe kapcsolt, majd nekitolatott a furgonnak. Ettől a támadók is megzavarodtak, és inkább menekülőre fogták a dolgot. A sofőr ezen felbátorodva, saját autóját sem kímélve újra hátramenetbe kapcsolt, majd jóval nagyobb lendülettel ment nekik, mint előtte. A furgonból egyikük megpróbált kiszállni, de ez sem sikerült neki.

Hogy végül mi lett a támadókkal, nem tudni, de az egészen biztos, hogy a támadást nem így képzelték el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!