szerző:
hvg.hu

Azt már lehetett tudni, hogy a jelenlegi Toyota Auris kombiból megint Corolla kombi lesz és most már látni is lehet. Az újdonság motorváltozatainak is van érdekessége.

Mindössze néhány nappal azután, hogy a Toyota bejelentette, hogy a jövő tavasszal érkező vadonatúj Corolla generáció három karosszéria változatban, ötajtós, szedán és kombi modellként is elérhető lesz – vagyis megszűnik az Auris – megérkeztek az első képek az utóbbiról.

©
©

Az ötajtós változat formáját már az idei Genfi Autószalonon láthattuk, a Touring Sports névre hallgató kombi jövő hónapban, a Párizsi Autószalonon lesz megtekinthető először, de a szedánt is leleplezik még az év vége előtt.

A Touring Sports dizájnja Európában, a Toyota Zaventemben működő központjában készült. A Corolla Touring Sports tengelytávja 2700 milliméter. Az utastere is friss dizájnnal készült. Az új padlólemez egyik komoly előnye, hogy az ülések a korábbiaknál mélyebbre szerelhetők, ami egyrészt hatásosan csökkenti a súlypont magasságát, másrészt komolyan hozzájárul a vezetési élmény javításához. Az elöl és hátul ülők közötti távolság az új Corolla Touring Sports utasterében 928 mm, a csomagterének alapmérete (VDA) 598 liter.

©
©

A Touring Sportsban mindössze egyetlen hagyományos belsőégésű motor lehet (a már ismert 1,2 literes, 116 lóerős turbós benzinessel), ugyanakkor kétféle hibrid hajtáslánccal (egy 1,8 literes 122 lóerőssel és egy 2,0 literes 180 lóerőssel) is választható.

Az új, 2,0 literes benzinmotorral felszerelt hibridváltozat megjelenésével az új Corolla-családban debütál a Toyota kettős hibrid hajtásláncú stratégiája, vagyis, hogy van egy inkább alacsony fogyasztás orientált változat, és van egy inkább teljesítményre optimalizált hibrid is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!