szerző:
hvg.hu

A floridai rendőrök egy nyitott whiskys üveget találtak a férfi mellett az autóban, de amikor megkérdezték, hol ivott, egészen arcpirító választ adott.

Ha a közúti ellenőrzés során a rendőr kiszúr valami olyat, ami miatt büntetés járhat, alapvetően kétféle típusú sofőrrel találhatják magukat szemben az egyenruhások. Az egyik típus, aki elismeri a hiányosságot, és elfogadja a büntetést, a másik típus viszont elkezd magyarázkodni és megpróbálja "kidumálni" a csekket. Ez utóbbi csoportba tartozik az amerikai Earle Stevens is, aki egy egészen furcsa magyarázatot húzott elő a tarsolyából.

A The Smoking Gun beszámolója szerint a 69 éves floridai férfire egy nő hívta ki a rendőröket, miután egy gyorsétterem autós részében többször is nekiütközött az autója hátuljának. A járőr kiérkezése után kiderült, Stevensnek nincs is jogosítványa, mellette lévő ülésen pedig egy nyitott whiskysüveg volt.

A rendőri jelentés szerint a férfi leheletén már szonda nélkül is érezni lehetett, hogy ivott, ráadásul összeakadt a nyelve és a szeme is piros volt. Amikor megkérdezték tőle, mennyit ivott, Stevens először azt mondta, csak három italt, később már azt, hogy négyet. Ennek ellenére azt állította, remekül érzi magát.

©

Az igazi magyarázkodás azonban csak ezután kezdődött: amikor a rendőr megkérdezte tőle, hogy ivott-e a kocsiban, Stevens azt válaszolta, hogy nem – ő csak a piros lámpáknál ivott. Éppen ezért szerinte nem igaz az sem, hogy vezetés közben ivott volna, mert csak akkor húzta meg az üveget, amikor megállt a kocsival.

A férfit végül június 27-én letartóztatták, majd másnap 1500 dolláros (kb. 413 ezer forint) óvadék ellenében szabadon engedték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!