szerző:
hvg.hu

Igaz, nem is akár miről van szó, hanem a Lamborghini Urusról.

Az olasz „szupersport-terepjáróhoz” a Khan Design, amely egy brit tuningcég exkluzív kerékszettet kínál mostantól.

A méretek, amelyben a kerekek kaphatóak: 23, illetve 24 col, amely csak, hogy el tudjuk képzelni, azt jelenti, hogy csak a felni átmérője több mint 60 centiméter az autón.

Az ára sem csekély az ilyen malomkő méretű kerekeknek, adóval a kisebbik is 7762 font – 2,8 millió forint – míg a nagyobb 8872 fontba kerül – 3,2 millió forint. Ennek ellenére kétségeink nincsenek afelől, hogy az alapból is 650 lóerős autóra a tulajdonosok közül sokan meg fogják vásárolni ezt a méretes extrát.

©

Azt érdemes megjegyezni az olaszok autója kapcsán, hogy gyakorlatilag nem tudnak annyit gyártani belőle amennyire ne lenne meg előre a vevő. Ennek kapcsán a Lamborghini, amely még 2016-ban is, alig 3500 autót gyártott, ugrásszerű növekedésben van.

A 2019-es terveikben már több mint 8000 eladott olasz paripa szerepel, jóllehet ezek többsége lassan nem a klasszikus szupersportautó lesz.

Úgy viszik a méregdrága Lamborghiniket, mint a cukrot

Az olasz autógyártó modelljei világszerte igen komoly népszerűségnek örvendenek, elsősorban a Huracán fogy jól, de az Urus is feljövőben van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!