szerző:
hvg.hu

A Jeep sofőrje megpróbálta megelőzni az előtte haladó autót, ez azonban nem úgy sült el, ahogy szerette volna.

Még a rutinos sofőrök számára is komoly veszélyt jelent, ha a vizes aszfalton megcsúszik a kocsi, éppen ezért fontos, hogy mindenki betartsa az örök érvényű szabályt: mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően válaszuk meg a vezetési stílust. Hogy miért, arra tökéletes példa az alábbi videó.

A fedélzeti kamerával készült felvételen egy Jeep Cherokee próbált elhúzni a belső sávban, hogy a pirosra váltó lámpánál még át tudjon érni a kereszteződésen. Csakhogy az aszfalton állt a víz. A kocsi az összkerék-hajtás ellenére egy pillanat alatt megindult keresztbe, a következő másodpercben pedig már ki is ütött egy hatalmas villanyoszlopot. A sofőr valószínűleg úgy gondolta, hogy az összkerékhajtású kocsi nem csúszhat meg a vizes aszfalton, ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetett volna.

Az már egy másik kérdés, hogy a felvételt készítő autó sofőrje miért nem állt meg elsőre. Azt nem tudni, a Jeepben hány ember utazott, és hogy megsérült-e valaki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!