szerző:
hvg.hu

Az elektromos autók legfontosabb egységének innovációján most nem lehet spórolni.

28 millió dollárt költ akkumulátorok fejlesztésére a General Motors. A beruházást a GM Warrenben lévő technológiai központjára költi, amely a gyártó elektromos autóinak fejlesztését végi. Ezt az egységet még 2009-ben nyitották, és azóta is folyamatosan egyre több pénzt fordítanak rá. 2013-ban 20 millió dollárt költött rá az amerikai autógyártó, majd 2017-ben ezt kibővítette újabb 6 millió dollárral.

Ennek a technológiai központnak van a legfontosabb szerepe abban a projektben, amely szerint a gyártó 20 különböző elektromos autóval kíván rendelkezni 2023-ra.

A GM bejelentette azt is, hogy a jövőben nem csak Dél-Koreából, az LG-től származó akkumulátorokat használ majd Chevrolet Bolt nevű elektromos autóiban, hanem amerikai gyártásúakat is. A Chevrolet Bolt a márka jelenlegi középkategóriás elektromos autója igen sikeres, és ez jelent volna meg Opel Ampera-e néven itt Európában is, csak közben az Opelt felvásárolta a francia Peugeot-Citroen konszern, ennek kapcsán pedig ez a modell lényegében kikerült az európai kínálatból.

A General Motors mindeközben nagyban dolgozik egy olyan, 300 kilométer hatótávú elektromos járművön is, amelynek a feltöltése nagyjából 10 percet venne igénybe.

Ezt is megértük, a Volkswagen fizeti az elektromos Chevrolet reklámját

Mondhatjuk, hogy meglehetősen ironikus időket élnek át az autógyártók manapság.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!