szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyan vontatót mutattak be, amelynek már sofőrfülkéje sincs.

A Volvo a világ második legnagyobb teherautó-gyártója egy olyan újdonságot épített, amely lényegében válasz arra, hogy nincs elég sofőr. Ebbe a járműbe már nem is kell.

Sokan állítják egyébként is, hogy az önvezetés talán legkézenfekvőbb szerepe az áruszállítás/árumozgatásban lehet. Az kétségtelen, hogy lassan elviselhetetlen forgalmat generál a közúti áruszállítás, amelyre valamilyen megoldást kellene találni. A sofőrhiányra mindenesetre minél előbb.

Bár a Volvo egyelőre csak nagy logisztikai központon belüli terepre mutatta be járművét, nem lehet kétséges, hogy a fejlesztés nem állna meg a kapukon belül.

©
©
©
©
©

A Vera nevű kísérleti jármű, hasonlóan a jelenlegi nyerges vontatókhoz 32 tonnát képes mozgatni. A vontató, ha már futurisztikus, akkor persze elektromos is, ennek megfelelően csendes, környezetbarát.

Az irányítását egy felhő környezetű IT-központ végzi, és lényegében csak az okos irányításon múlik, hogy akár folyamatosan használatban legyen, ami nyilván nem elhanyagolható költségoldalról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Mangó Gabriella háziorvos: Belejöttek a betegek a „Facebook-rendelő” használatába

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár

Egyetlen kocsit sem adott el, mégis 87 milliárd dollárt ér egy kínai autógyár