szerző:
hvg.hu

A Range Rover sofőrje valamiért félrerántotta a kormányt, amitől az autó irányíthatatlanná vált, és egyenesen a szemközti sávban érkező Mitsubishibe csapódott.

Nem véletlenül tesznek szalagkorlátot, vagy beton elválasztó elemeket az autópályák sávjai közé. Ezek gyakran életet menteken azzal, hogy kibírják egy autó becsapódását, így az nem tér át a szemből érkező járművek közé. Az alábbi 2x2 sávos orosz úton azonban ez valamiért hiányzott, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy halálos baleset történjen.

Az alábbi, fedélzeti kamera által rögzített felvételen jól látni, hogy a szemből érkező sötét Range Rover egyszer csak irányíthatatlanná válik, majd a szemközti sávba áttérve gyakorlatilag letarolja az ott érkező Mitsubishit. Utóbbi sofőrjének esélye sem volt arra, hogy lereagálja a dolgot, egy rövid fékezésre futotta csak.

A videót látva úgy tűnik, a Range Rover sofőrje hibázott, mert a nagy sebességnél hirtelen kezdett menőverbe, ami végül balesethez vezetett. Az azonban nem világos, miért rántotta el a kormányt. A feltételezések szerint megijedhetett a mögötte érkező kamiontól, de az is lehet, hogy a telefonját nyomogatta, elaludt és felriadt, esetleg hirtelen rosszul lett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!