szerző:
hvg.hu

Ez a P1 több szempontból is érdekes, ezért nem csoda, hogy közel 600 millió forintot kérnek érte.

A mellékelt fotókon látható McLaren P1-et egy brit autókereskedés hirdette meg a világhálón. A háromesztendős használt autó árcéduláján 1,6 millió fontos, vagyis átszámítva mintegy 582 millió forintos összeg olvasható.
©

Ez első olvasatra horrorkiadásnak tűnhet, azonban mivel ebből az autóból mindössze 375 példány készült, és ennek a konkrét példánynak jelenleg Jenson Button F1-világbajnok a tulajdonosa, a meghirdetett autó vélhetően villámgyorsan új gazdára fog találni.

©

Az elmúlt időkben alig 880 kilométeren keresztül vezetett szürke P1 motorházteteje alatt egy duplaturbós 3,8 literes V8-as benzines erőforrás teljesít szolgálatot. A villanymotorral megspékelt szuperfejlett hibrid hajtáslánc összteljesítménye meghaladja a 900 lóerőt, és nyomatékból is több, mint 900 Nm áll rendelkezésre.

©

Ez bőven elegendő ahhoz, hogy a 0-100-as sprint alig 2,8 másodperc alatt abszolválható legyen, és hogy a végsebesség elérje a 350 km/h-t. Button P1-esének érdekessége, hogy Track Mode 2 üzemmóddal is rendelkezik, ami tulajdonképpen a versenypályára szánt Race Mode utcai változata.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!