szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Félautomata, hét emeletes és 16 autót el tud nyelni. Kétségtelenül talán nem a legszebb, de azon talán lehetne segíteni.

Egy spanyol városban, Guadalajarában próbálják ki mostantól, azt az emeletes, felvonóval működő szabadtéri parkoló állványzatot, amit egy ilyen megoldásokat szállító cég készít.

Egyszerre 16 gépkocsi lehet elhelyezni lényegében két parkolónyi helyen, ugyanis a területi igénye mindössze 6,5 méter x 5 méter. Budapesten parkolóházban láttunk már ilyet, de valójában egy-egy utcában is simán lehetne.

Nehéz lenne azt állítani, hogy szép egy ilyen építmény, de alapvetően, ha az ezen keresztül felszabaduló közterületen valami értelmes hasznosítás történne, akkor talán sokan kiegyeznének vele és le is lehet burkolni az állványt, hogy jobban mutasson.

Azt nem tudni pontosan, mennyi egy ilyen szerkezet ára, de a projekt költségvetésére a város 400 000 eurót ír, amelyből 80 százalékot az EU fizet, remélhetőleg nem egyetlen ilyenre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

„Sem VIT, sem Woodstock” – érdekességek a Sziget Fesztivál történetéből

„Sem VIT, sem Woodstock” – érdekességek a Sziget Fesztivál történetéből

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen