szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lebegő nyergével egészen különleges látvány.

A lyoni székhelyű Essence Motorcycles egyike azoknak a vállalatoknak, amelyek nem a tömegtermelést, hanem a kisszériás egyedi motorgyártást preferálják.

Kijöttek egy olyan elektromos motorral, az e-Raw nevű példánnyal, amely egészen különleges dizájnelemeket tartalmaz, az elektromos hajtás lehetősége miatt. A nyeregrésze hajlított furnérrétegekből készül.

Az összes E-Raw motorkerékpár alapja a csővázas keret, amelyet jól ismert márkák alkatrészeivel szerelnek fel. Az első villák, a hátsó felfüggesztés szállítója a svéd Öhlins, a fékrendszerek a Nissintől és a Behringertől valók.

A hajtáslánc esetében két teljesítmény-változatot kínálnak: a kisebb 80 kW teljesítményű és 210 Nm nyomatékú, egy 12-18 kWh kapacitású akkumulátorral. A másik 150 kW-os villamos motort kapott 400 Nm-s nyomatékkal, akár 20 kWh kapacitású akkumulátorblokkal kombinálva.

Az első változat 167 kg-os saját tömegévek a nulla-százas gyorsulást 3,4 másodperc alatt tudja le, míg a nagyobb 194 kilós gép, 2,8 másodperc alatt abszolválja ugyanezt a feladatot. Mindkét változatnál a maximális sebesség 200 km/h körül van, a hatótávjuk a körülményektől függően 150 és 220 km közötti.

Az Essence ezeket a e-Raw fantázianevű járműveket 29 000 euró áron kínálja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el

Müller Cecília: Ha minden szabályt betartunk, az ünnepeket a családhoz közelebb tölthetjük el

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

28 évig tarthatta fogságban a fiát egy svéd nő

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája

Szlovéniából érkezett a Vatikán idei karácsonyfája