szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fekete Saab sofőrjének rossz a lelkiismerete, ezért nyilvános levélben kér elnézést a szerencsére baleset nélkül végződött kihágásért.

A "Győrben közlekedünk" Facebook csoportot hétfőn arra kérte egy autós, hogy egy bocsánatkérést hozzanak nyilvánosságra. A sofőr konkrétan ezeknek a mondatoknak a közzétételével kívánt enyhíteni a lelkiismeretét nyomó terhen:

"Ma 10:30 körül a kórháznál a Meki felől jött át a zöld jelzésen három gyalogos, akik megállásra kényszerültek, mert átmentem előttük a piroson. Az az igazság, hogy háromszor egymás után hívott az egyik barátom, gondoltam, hogy baj van, így felvettem a telefont, röviden csak annyit, hogy egy súlyos balesetről számolt be. Eléggé sokként ért a hír, egyszerűen nem is tűnt fel, hogy nekem van piros, csak amikor már áthajtottam rajta. Szeretnék tőlük ezúton is elnézést kérni mind a piroson való áthajtásért,mind a telefonálásért.

Direktbe a piroson való áthajtás soha nem fordult még elő velem korábban, ezek után sem fog. Nem akarok mentségeket keresni, én voltam a hibás, tényleg nagyon sajnálom a dolgot, nagyon örülök, hogy ők velem ellentétben figyeltek, így nem lett baleset. Ha az illető társaság jelentkezik a posztom alatt, vendégeim egy kávéra és egy személyes bocsánatkérésre is.

Továbbá mindenki mástól, akit érintett az eset, vagy látta, szintén elnézést kérek, nekem úgy tűnt, mást nem veszélyeztettem! Hálás vagyok, amiért helyettem is figyeltek, a mutogatás pedig teljesen jogos volt.

Üdv: a Fekete Saab-os".

"Nem sokan merték volna megtenni a helyedben, hogy nyilvánosan bocsánatot kérnek. De ez tényleg legyen egy jó tanulólecke." - írta az egyik kommentelő.

"Sajnos ilyen helyzetekben nem tud úgy koncentrálni az ember a vezetésre mint ahogy kéne. De ez tényleg rendes húzás." - olvasható az egyik hozzászólásban.

"A mindennapi hősök köztünk élnek... Le a kalappal előtted!" - fejezte ki a véleményét valaki.

"Az jó, ha még van kitől bocsánatot kérni. Az már necces ha már csak a hozzátartozóktól a tárgyaláson. Azért a "hős" jelző szerintem nem jár neki, maradjunk a korrektnél." - vélekedett az egyik hozzászóló.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha a kormány nem titkolná az oltásokra érkezett panaszokat, kevésbé tartanánk a keletiektől

Ha a kormány nem titkolná az oltásokra érkezett panaszokat, kevésbé tartanánk a keletiektől

Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Bocsánatot kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapébotrány miatt

Bocsánatot kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapébotrány miatt