szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha egészen pontosak akarunk lenni, a katalán csapat a Barcelonához közeli autógyártó a Cupra járműveibe ül át.

13 éven át az Audi adta a szponzorautókat a barcelonai csapatnak, azonban a kontraktusuk lejárt, és most nem vele hosszabbítottak a spanyolok, hanem egy helyi márkával, a Cuprával szerződtek le.

A lépés egyébiránt logikus, a Cupra, amely a Seatból vált le önálló márkaként alig másfél éve, erős marketingtámogatásra szorul. Míg az Audit nem kell bemutatni senkinek, a Cupra esetében ez még máshogy van. Másfelől, a Cupra szintén a Volkswagen-csoport tagja, akárcsak az Audi, így végül is az új márkával is házon belül maradnak a barcelonaiak.

©

Más kérdés, a játékosok mit szónak majd még akkor is, ha a Cupra első autója, az Ateca, végülis egy focistaautó a maga 300 lóerős teljesítményével. Ugyanakkor mégsem egy Audi. A játékosoknak elég szigorúan be kell tartaniuk a használati feltételeket, és az otthonuk, a Nou Camp stadion, vagy az edzőközpont között a szponzorautóval kell járniuk.

A jelenlegi szerződés szerint legalább öt évig, ugyanis ennyire kötötték meg a megállapodást, amelynek értéke nem ismert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

A Néppárt megszavazta az új eljárási szabályokat, a Fidesz kilép

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját