szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar férfi akciós autókat ígérve egy olaszországi kereskedésbe hívta az áldozatait, ott mutogatta a kocsikat, majd miután átvette értük előre a pénzt, felszívódott.

A bűnügy vádlottja, egy budapesti férfi, 2015 júniusától Rómában élt. Az év októberében felhívott egy nagykőrösi férfit, akinek álnéven mutatkozott be, és egy vélt ismerősre hivatkozva azzal ámította, hogy Olaszországban autókereskedése van, és kedvezményes áron tud autót eladni.

Azt is mondta, hogy Rómában egy szállodában szállást is biztosít a vevőnek. A megkeresett férfinak tetszett az ajánlat, ezért ő és a fia, a bűnügy másik sértettje, Rómába utaztak, ahol találkoztak az „autókereskedővel” – olvasható az ugyeszseg honlapján.

A vádlott egy autószalonba vezette a sértetteket, ahol több, kedvező áron kínált autót is kiválasztottak. A csaló kereskedő elkérte a két férfi iratait, és 55 ezer eurót azzal, hogy elrohan a bankba, és ott elintézi a befizetést, majd együtt mennek a járművek tulajdonosváltozását bejelenteni. Az autók Magyarországra szállítását későbbre ígérte.

A vádlott azonban ezt követően többé nem tért vissza a vevőkhöz, a sértettek iratait egy taxissal küldte vissza a szállodába. A két magyar férfi később személyesen már nem találkozott a vádlottal. A férfi azonban többször felhívta őket, és különböző ürügyekkel, például további autóvásárlás, váratlan bírság, megnövekedett átírási költségek okán újabb összegeket kért.

Az ügyészség leírása szerint az egész eset akkor lett igazán egyértelmű a két átvert férfi számára, amikor az egyikük pár hónap múlva Rómában járt, és az autószalonban meglátta a korábban kiválasztott és kifizetettnek vélt autót. Akkor tudatosult benne, hogy becsapták, és feljelentést tett.

A két férfi nagyjából 33 millió forinttal "gazdagította" az őket átverő csalót.

A vádlottat végül európai elfogatóparancs alapján 2017 júniusában fogták el.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség most jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a férfi kapjon börtönbüntetést és kártalanításként vagyonelkobzást is indítványoztak ellene.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Vállalkozás

Autókereskedőknél razziázik a NAV

Két év alatt másfél milliárd forint be nem fizetett adót találtak az autókereskedőknél és az alkatrészek forgalmazóinál, idén kiemelt ellenőrzési célpont lesz az autósszakma.

Dr. Sófi Gyula: A gyerekek 25–30 százalékának van pszichés gondja, és ezen a Covid tovább ront

Dr. Sófi Gyula: A gyerekek 25–30 százalékának van pszichés gondja, és ezen a Covid tovább ront

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én

Liu Shaolin arany-, Liu Shaoang ezüstérmes 1000 méteren, a rövidpályás gyorskorcsolya vb-én