szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bűnösnek mondta ki a bíróság azt a 36 éves férfit, aki még 2015 elején ittasan okozott halálos balesetet az Üllői úton.

A vádirat szerint a férfi négy éve február 7-én az éjjeli órákban, ittasan, érvényes jogosítvány nélkül haladt az autójával az Üllői úton a városból kifelé. A Mikszáth Kálmán utcai kereszteződésénél éppen akkor akart balra kanyarodni, amikor a kereszteződésbe szemből érkezett egy rendőrautó óránként több mint 130 kilométeres sebességgel.

A férfi szabálytalanul levágta a kanyar ívét, és a szembejövőnek az elsőbbséget meg nem adva fordult balra. A két kocsi emiatt összeütközött, a rendőrautó pedig egy szemből érkező harmadik autónak csapódott. A vádlott a baleset után egy pillanatra megállt, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A rendőrautóban utazó két járőr a helyszínen meghalt, a harmadik autó vezetője és utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

©

A bíróság a vádlottat 3 év 8 hónap börtönre, 4 év közügyektől és 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. 

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert az ügyész a börtönbüntetés és a közügyektől eltiltás tartamának súlyosítása, míg a vádlott és védője enyhébb jogi minősítés és enyhébb büntetés érdekében fellebbeztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Közlekedés

Két rendőr halt meg Budapesten hajnalban

Az Üllői úton történt balesetben három személygépkocsi ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati gépkocsi volt. Az ebben utazó két rendőr olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.