szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Leesett az első hó és hozta, amit ilyenkor szokott.

Fővárosszerte havas, latyakos, csúszós az utak burkolata. A magasabban fekvő területeken és a mellékutcákban jeges útszakaszok is lehetnek

- írta hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében a BKK.

Közölték azt is, hogy 12-es villamos pótlóbusz jár Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között, a 219-es autóbusz pedig terelve közlekedik, nem érinti az Iglice utca/Jutas utca 9 megállót.

A 39-es autóbusszal ismét a teljes vonalon lehet utazni, a 149-es autóbusz pedig ismét közlekedik.

A H5-ös HÉV helyett pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és az Aquincum között, de nem a hó miatt, hanem mert egy utas rosszul lett – közölte a BKK.

A MÁV a honlapján arról ír, hogy a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7:18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indult 7:33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8:24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik a mai napon.

Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott, de csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. Egyelőre azon a szakaszon szünetel a vonatközlekedés. Az arra utazók hosszabb menetidőre számítsanak - írták.

Balatonfüred és Aszófő között sem közlekedtek a vonatok, mert a Székesfehérvárról Tapolcára közlekedő személyvonat szarvast gázolt. Ott azóta újraindult a vonatközlekedés.

Kiegészítő információ: a MÁV applikáció sem jó most.

A Magyar Közút vasárnapi Facebook-bejegyzésében azt írta, a társaság november 10-e óta téli üzemmódban dolgozik, "ezt megelőzően valamennyi téli szolgálatban résztvevő munkagépünket alaposan átvizsgáltuk és felkészítettük a téli üzemre, sótárolóinkat feltöltöttük".

Minden szükséges előkészületet megtettük, péntek óta a szükséges síkosságmentesítési és a havazást megelőző, úgynevezett preventív sószórásról is gondoskodtunk, csak az elmúlt napokban mintegy 500 tonna útszóró sót és 121 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattunk ki az utakra

– írták.

A Magyar Közút figyelmeztetett: hétfő estig további jelentősebb mennyiségű, magas víztartalmú, úgynevezett tapadó hó hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat radartérképe szerint az egész országban esik most valami, a legtöbb helyen persze inkább havazik:

©

Az előrejelzések alapján ónos esőre is számítani kell ma. Az ország északkeleti részén akár 10 centi hó is hullhat estig.

Az ónos esővel, havazással kapcsolatos beszámolóikat most is szívesen fogadjuk! Leveleiket az [email protected] címre várjuk, "havazás" tárggyal. De Facebook-oldalunknak címezve is küldhetnek üzenetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

CEU-rektor: Demeter szavaiban mutatkozik meg a rezsim valódi természete

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Eddig a legtöbb, 165 ember hunyt el koronavírus-fertőzés miatt

Eddig a legtöbb, 165 ember hunyt el koronavírus-fertőzés miatt