szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kezd kialakulni a háborús gazdálkodás.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A két legnagyobb amerikai autógyártó, a Ford és General Motors is vizsgálja annak lehetőségét, hogy a leállított gyáraikban hogyan lehet megkezdeni orvosi eszközök gyártását.

A General Motors vezérigazgatója Marry Barra például azt közölte, hogy elkezdődött egy tervezés arra vonatkozóan, hogy lélegeztetőgépeket kezdjenek gyártani - írja a Politico.com. A második legnagyobb autógyártó a Ford is hasonló segítséget kínált fel, nemcsak az USA-ban, hanem Nagy-Britanniában is.

Az USA-ban jelenleg már érvényben van egyébként a Donald Trump által kihirdetett úgynevezett Defense Production Act (védelmi gyártási törvény), amely lényegében arra kötelezi a vállalatokat, hogy szükség esetén az állam által elrendelt termékeket állítsák elő.

A lépés annyiban nem lenne meglepő, hogy a napokban éppen arról szóltak a hírek, hogy Kína legnagyobb elektromos autógyártója a BYD mostanra teljesen átállt orvosi maszkok és fertőtlenítő szerek gyártására, ami azt jelenti, hogy naponta 5 millió darab maszkot és 300 ezer palack fertőtlenítőszert állítanak elő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!