szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1963-as Hot Rod magazin borítóképeként feltűnt autó sok mindent megváltoztatott a műfajban.

A 1932-es Ford A-Model a Hot Rodok alaptípusa, többek közt olyan járműveknek köszönhetően, mint a lángnyelves McMullen Roadster. Ezt az ikont veheti meg valaki hamarosan a Mecum Indy július 10-i aukcióján, és legalább 700 ezer dollárt kell leszurkolnia érte.

©

Az autót 1958-ban vásárolta meg Tom McMullen egy 283 köbinches V8-as motorral, amit azonnal ki is cserélt egy 352-es Chevy V8-asra. A számtalan más átalakítás mellett az igazi nagy dobás rajta Ed "Big Daddy" Roth munkája volt: lángokat festett a kocsira, amitől igazán egyedi megjelenésű lett a klasszikus roadster.

©
©
©
©
©

Az autó 1963-ban szerepelt a Hot Rod magazin borítóján, és ezzel legendává vált. McMullen az 1960-as években folyamatosan finomított a kocsiján, majd 1970-ben mindössze 5000 dollárért eladta.

McMullen 1995-ben tragikus repülőgép-balesetben meghalt, de öröksége a kocsival tovább élt és a 2007. évi Pebble Beach Concours d'Elegance-on megkapta "a minden idők Hot Rodja címet.” A McMullen Roadstert a 2000-es évek elején teljesen felújították, és visszahozták az eredeti 1963-as állapotát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két éve megnyerte a lottófőnyereményt, mára hajléktalan lett a milliomosból

Két éve megnyerte a lottófőnyereményt, mára hajléktalan lett a milliomosból

Hoppál azt mondja, a beosztottjánál pattant el a húr és ő senkiházizott a Facebookon

Hoppál azt mondja, a beosztottjánál pattant el a húr és ő senkiházizott a Facebookon

Fontos, hogy a néző be tudja írni meccs közben: hülye a kommentátor

Fontos, hogy a néző be tudja írni meccs közben: hülye a kommentátor