szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár húsz év börtönt is kaphat.

A győri születésű, Budapesten élő férfi azzal került be április közepén a hírekbe (történetéről a helyi Kisalföld és az Index is beszámolt akkor), hogy Lamborghinivel és Bentley-vel vitt maszkokat a győri kórháznak és az idősotthonoknak.

Nekem mindig is nagyobb öröm adni, mint kapni, ezért is magam viszem el a maszkokat az intézményekbe. Mindig is olyan voltam, hogy amíg mások csak beszélnek, én addig cselekszem. Csak azt sajnálom, hogy akkor vettem meg őket, amikor az egekben volt az áruk, most abból a pénzből sokkal többet tudnék vásárolni

– mondta akkor a férfi, aki most más miatt került be a hírekbe.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozása szerint Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda az Európai Unióból nettó áron vásárolt élelmiszeripari termékeket (elsősorban sajtokat, csokoládét, kávét), és Magyarországon nagykereskedőknek, szállodai beszállítóknak adta tovább. Az Index cikke szerint az árut negyedévente cserélődő, bukó cégeken keresztül szerezték be, amelyek vagy nem nyújtottak be bevallást, vagy fiktív adatokkal, így csökkentve a haszonhúzók fizetendő adóját.

A nyomozás adatai szerint több tízezer tonna élelmiszer került rajtuk keresztül különböző vendéglátóhelyekre és a hazai boltok polcaira, az arányokat pedig jól mutatja, hogy több mint egymillió magyar éves sajtfogyasztását tudták garantálni.

Az elfogott férfi bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár 20 év börtönre is számíthat.

A kétnapos akcióban összesen 85 helyszínen tartottak kutatást. A bizonyítékok beszerzése mellett a győri nyomozók luxusautókat, illetve jelentős összegű készpénzt is lefoglaltak, valamint ingatlanokat és bankszámlákat zároltak. A biztosított vagyon értéke megközelíti a másfél milliárd forintot.

A nyomozók 24 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 5 főt őrizetbe vettek, letartóztatásukat a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" - mondta Csepel polgármestere

"Kinullázta a vírus az immunrendszeremet" - mondta Csepel polgármestere

Újabb hitelválság jöhet a magyaroknál, vagy tanultunk a 2008-as leckéből?

Újabb hitelválság jöhet a magyaroknál, vagy tanultunk a 2008-as leckéből?

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég

Egymilliárdos tartozást hozott össze be nem fizetett útdíjakból egy cég