szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Teljesen megújul a csaknem 80 éve épült ferihegyi gyorsforgalmi út.

A repülőtérre vezető út fejlesztéséről még 2018 végén döntött a kormányzat miután a jelenlegi, középen elválasztott, 2x1 sávos „csatorna” és a mellette levő szervizútszerűen futó Gyömrői út már régóta nem látja el megfelelően a feladatát.

A fejlesztés kapcsán most megjelent a gyorsforgalmi út felújítására és bővítésére szóló tender, amelyről Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója számolt be.

A felújítás lényege, hogy eltűnne az elválasztott 2x1 sávos jelleg, és egységes, egybenyitott 2x2 sávos út épül, valamint az aluljárók és felüljárók 2x2 sávosak lesznek egy kivétellel. A tervezés során a Gyömrői út mentén új kerékpáros főútvonal tervezése is a feladat része.

Nagyobb képért klikk.
©

A jelenlegi helyzettel szemben tehát a forgalom minden irányban igénybe vehetné a mai Gyömrői út pályáját is. Az eddigi aluljárók és felüljárók megmaradnának a kétszer két sáv átvezetésével, kivétel a legbelső, Határ úti metróállomásnál futó felüljáró, amely maradna kétszer egy sávos, hogy ne vezessen be nagyobb forgalmat a belvárosba. A csomópontoknál, felüljáróknál az út kiszélesedne kétszer három sávra egy kanyarodósáv miatt. A beruházás részeként megindul a tervezése a majdani Galvani-hídról érkező úthálózat folytatásának is.

A most megjelent tervezési feladatokat az építési engedélyekkel együtt 2022-re kellene elvégezni a nyertesnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több olyan betegséget szabadít a világra a klímaváltozás, amit ember is elkaphat

Egyre több olyan betegséget szabadít a világra a klímaváltozás, amit ember is elkaphat

A II. kerületi önkormányzat új munkákat talált a parkolóőröknek

A II. kerületi önkormányzat új munkákat talált a parkolóőröknek

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak