szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jónevű tervezőcég az Italdesign utalt arra, hogy az autó bemutatásának 40. évfordulója mentén a DMC-12 új verzióján dolgozik.

Az autóipar jellemzően nem túl szégyenlős, ha egy legendás autó feltámasztásáról vagy legalábbis annak ígéretéről van szó. A 80-as évek egyik legmenőbb filmes kultautója volt a DeLorean DMC-12, amely már többször kapott újraértelmezést.

A héten volt a híressé vált modell 40 éves születésnapja. Az olasz Italdesign, amely jelenleg a Volkswagen-csoport tulajdonban van megragadta az apropót és amellett, hogy lerótta a tiszteletét a néhai modell mellett, sejtetni engedte, hogy valami új is készülőben van.

A képen megjelent sziluett ugyanakkor láthatóan nagyon vigyáz arra, hogy bármi konkrétumot sejteni engedjen. A szárnyas ajtók persze láthatóak és a DMC jelvény halványan világít a kocsi orrán.

Az eredeti modellt anno Giorgetto Giugaro tervezte és alig két éven át gyártották 1981-1982-ben, amíg a cég csődbe nem ment és a DeLorean Motor Company vezetőjét John Doloreant kábítószer-kereskedelemmel is megvádolták, amely alól később mentesült. Mindenesetre a fimben szereplő Doki-féle autóhoz már szerelési utasítás is létezik.

Kiadják a Vissza a jövőbe autójának szerelési útmutatóját

A nagy autószalonok érdekesebb rétegeit jelentik a nagyobb pavilonok mellett, a kicsikben kiállított tematikus gyűjtemények. A mostani Párizsi Autószalonon egy csomó, híres filmes autót tereltek egybe. A franciák persze, leginkább franciákat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Eltűnik a Váci utca ikonikus épülete

Eltűnik a Váci utca ikonikus épülete