szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Válaszcsapás a cseheknek, hogy kiálltak az emberi jogokért.

Május 5-i hatállyal lépett életbe egy olyan minisztertanácsi rendelet Fehéroroszországban, amely megtiltja a Skoda Auto termékeinek forgalmazását. Az indok elég szokatlan, mégpedig az, hogy a csehek bejelentették idén januárban, hogy nem lesznek a főszponzora a jégkorong-világbajnokságnak, ha azt Fehéroroszországban tartják.

Az Alekszander Lukasenka vezette ország kormánya ezt követően hozta a rendelkezést. A Nemzetközi Jégkorongszövetség egyébiránt szintén lépett, és elvették a rendezési jogot az országtól, és azt Lettország kapta meg. A Skoda nem mellesleg 28 éve a rendezvény legnagyobb támogatója.

A Skoda a hatodik legnagyobb szereplő a fehérorosz autópiacon 3682 autós értékesítéssel, idén január-március között 845 autót adtak el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!