szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A felmérésben csak az autó és az autósok biztonságára vonatkozó hibákat (futómű/kormányzás, motor/környezetvédelem...

©

A felmérésben csak az autó és az autósok biztonságára vonatkozó hibákat (futómű/kormányzás, motor/környezetvédelem, karosszéria, fék, elektromos berendezések) számították be, olyan egyszerű események, mint a gumidefekt, a gumik, az ablaktörlő lapátok kopása, vagy a szerviz hiányából fakadó hiányosságok nem rontják az adott autóról kialakított véleményt. A tipikus hibák előfordulását vizsgálják, mint például a kipufogórendszer rozsdásodása, vagy a felfüggesztés lazulása, amelyek a jármű élettartamát és tartósságát képesek előrejelezni.

Az autó hosszabb távú élettartamát (a felmérés esetében ez 150 ezer kilométer) tekintve az összesített rangsorban az éllovasok elsöprő többsége német gyártmány, az első japán, a Toyota Corolla Verso csak a tizedik.

A rangsort az Audi A4 vezeti, a tavalyi felmérés éllovasa, az Audi A6 csak a harmadik. A listákat az első műszaki vizsgálat tapasztalataira támaszkodva állították össze, legalább ezres minta alapján. A legmegbízhatóbb autó címét idén az Opel Astra kapta, a legkevesebb meghibásodással. Kevéssel előzte meg a Ford Fiestát és az Audi A4-est.

A Dekra szakértői szervezete éves jelentését precíz felmérések alapján készíti 8 kategóriában. A Dekra szakemberei 230 modellt vizsgálnak meg alaposan, a listákban csak olyan típusok szerepelnek, amelyekből legalább ezret bevizsgált a szervezet. A rangsorokban szereplő százalékok azt mutatják, hogy az összes bevizsgált adott típusú jármű közül mennyinél nem találtak komolyabb meghibásodást az adott futásteljesítmény alatt. A Dekra megbízhatósági indexet három futásteljesítményre adták ki: 0-50 ezer, 50 0001-100 ezer, 100 001-150 ezer kilométer. 

A legjobbak 0-150 000 kilométerig
1. Audi A4 89,7% Dekra hibaindex (100%, vagyis hibátlan a legjobb eredmény)
2. Mercedes C 82%
3. Audi A6 81,8%
4. Mercedes S 80%
5. BMW 3/Cabrio 79%
6. VW Jetta 78,39%
7. VW Passat 78,36%
8. VW Golf Plus 78,33%
9. BMW X5 77,7%
10. Toyota Corolla Verso 77,6%
…Ford Ka 13,1% (a legrosszabb eredmény)

A kategória toplistákat külön cikkekben közöljük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Most már tényleg elkészül az Így jártam apátokkal

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Egy német lap szerint a nyáron elküldhetik Dárdai Pált a Herthától

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo

Még felnőttebb lett a Volkswagen Polo