# Örményország

hvg.hu/MTI Itthon

Újabb fenyegetéseket kapott a budapesti azeri nagykövetség

Nem befolyásolta az azeri-magyar kétoldalú kapcsolatokat a budapesti külügy korábban átadott jegyzéke a Safarov-üggyel kapcsolatban és a két ország közötti kapcsolatok továbbra is a korábbi időszakhoz hasonló módon fejlődnek - mondta Vilajat Gulijev, Azerbajdzsán budapesti nagykövete egy külképviselői találkozón Bakuban. Beszánolt arról is, hogy a budapesti azeri diplomaták továbbra is kapnak fenyegető leveleket.

hvg.hu Itthon

Index: áll a bál a kispesti Kemal Atatürk park körül

Kényes helyzet alakult ki Kispesten azt követően, hogy a Fidesz kerületi frakciójának támogatásával jóváhagyták az egyik tér Kemal Atatürk volt török államférfiról való elnevezését – írta az Index. A kispesti örmény önkormányzat tiltakozott a török köztársaság etnikai tisztogatásokkal vádolt első elnökének ünneplése miatt, ráadásul a török nagykövetnek sem tetszett, hogy kihagyták a tervezésből.

hvg.hu Világ

Magyarnak nem készítek vízumot - ezt látták a magyar turisták Örményországban

A nem javasolt úti célok közé sorolta a Külügyminisztérium Örményországot, amely korábban az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal - közölte a Turizmus Online. A turisztikai szakportál szerint ennek ellenére szeptember közepén mégis elutazott egy magyar csoport Jerevánba, ahol a kiadatás miatt nem érték őket atrocitások, bár volt egy-két kínos tapasztalatuk.

MTI Világ

Hadgyakorlat kezdődött Örményországban

A kaukázusi térség "védelmét és biztonságát" szolgáló közös hadgyakorlat kezdődött szombaton az örményországi Bagramján marsall támaszponton a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) keretében.

MTI Világ

"Miért hallgatnak a magyarok?" - az örmények mellett tüntettek Moszkvában

Keményebb állásfoglalást várnak a Kremltől az oroszországi örmények Ramil Safarov átadása és szabadon engedése ügyében - hangzott el az orosz-örmény baráti közösség szervezésében tartott moszkvai tüntetésen pénteken. Vlagyimir Zsirinovszkij, az orosz liberális demokrata párt elnöke ennél is harciasabban fogalmazott a moszkvai 1905-ös orosz forradalomról elnevezett téren tartott megmozduláson.

MTI Itthon

Ismert tényekre bukkant Kovács László az azeri aktában

A külügyi és az igazságügyi tárca is mindvégig ellenezte Ramil Safarov átadását Azerbajdzsánnak - közölte az MSZP-s Kovács László pénteken azután, hogy a Külügyminisztériumban betekintett az azeri baltás gyilkos átadásával kapcsolatos iratokba.

MTI / hvg.hu Világ

Elmarasztalta Azerbajdzsánt az EP a baltás gyilkos miatt

Azerbajdzsánt elmarasztaló állásfoglalást fogadott el csütörtökön Strasbourgban az Európai Parlament (EP), miután a képviselők plenáris vitát folytattak a Magyarország által Azerbajdzsánnak átadott Ramil Safarov Azerbajdzsánban történt szabadon engedéséről.

MTI Itthon

Orbán "morálisan megsemmisült" Mesterházy szerint

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor kormányfő "morálisan megsemmisült" azzal, hogy beismerte, ő döntött – a várható következmények ismeretében – az azeri baltás gyilkos kiadatásáról. Mesterházy Attila keddi sajtótájékoztatóján lemondásra szólította fel a szerinte a tisztségére alkalmatlanná vált miniszterelnököt.

MTI Világ

Azeri botrány: folytatódott a "hisztérikus" nyilatkozatháború

Folytatódott az örmény-azeri nyilatkozatháború pénteken a Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadatása és kegyelemben részesítése által felszított viszályban; közben az észt és a francia fővárosban is tiltakoztak az örmény diaszpóra képviselői.

Folk György / Brüsszel Itthon

Mennyit ártott Magyarországnak az azeri ügy?

A magyar kormány külön kérte információink szerint, hogy Ramil Safarov kiadatásának ügye ne legyen téma többet uniós fórumokon – ettől függetlenül a hvg.hu-nak nyilatkozó uniós diplomaták és elemzők egyetértenek abban, hogy az ügynek még messze nincs vége, és a kormány nem csak magának, az uniós kül- és biztonságpolitikának is sokat ártott a lépéssel.

MTI Világ

Safarov-ügy: örmény-azeri háborútól tartanak a szakemberek

A Magyarország által átadott azeri baltás gyilkos kegyelemben részesítése és hőssé avatása hazájában elmérgesítette az Örményország és Azerbajdzsán között Hegyi-Karabah miatt feszülő régi viszályt, s e fejlemény háborús félelmeket kelt – írta honlapján a CNN amerikai hírtelevízió az ügyről közölt összefoglalójában.

MTI Világ

Azeri kiadatás: megszólalt az ENSZ-főtitkár is

Az ENSZ főtitkára aggodalmát fejezte ki csütörtökön a hazájába szállított azeri katonatisztnek adott elnöki kegyelem miatt, és reményét hangoztatta, hogy az ügy nem fog ártani a karabahi békének - közölte szóvivője útján, csütörtökön.

MTI Világ

Jegyzéket küldött Magyarországnak Azerbajdzsán

Azerbajdzsán jegyzéket intézett Magyarországhoz, amelyben leszögezte, hogy Ramil Sahib Safarovot az azeri jogszabályoknak és a nemzetközi jogi normáknak megfelelően helyezték szabadlábra – közölte csütörtökön Bakuban Elman Abdullajev azeri külügyi szóvivő.

1
5 6 7 8 9
12
Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Norvégiában vizsgálják, biztonságos-e a Pfizer vakcinája az idős, súlyos beteg emberek esetében

Norvégiában vizsgálják, biztonságos-e a Pfizer vakcinája az idős, súlyos beteg emberek esetében

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Rablás Nagybörzsönyben: ököllel ütötte és fojtogatta a fogyatékkal élőt a támadó

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

A címlapról ajánljuk