MTI Világ

Orbántól a levele után tetteket vár az EP

Brüsszel egyelőre szakmai, főigazgatói szinten vár választ a leveleiben megfogalmazott aggályokra - mondta el az Európai Bizottság szóvivője, hozzátéve, hogy Orbán Viktor Barroso elnöknek küldött válaszlevele után hatékony cselekvésnek kell következnie.

MTI Itthon

Barroso megint levelet kapott Magyarország miatt

José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása - ismerteti a keddi Magyar Hírlap.

hvg.hu Itthon

Pintér tévedett a Barroso-levélről a TASZ szerint

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szerint Pintér Sándor belügyminiszter tévedett, amikor azt állította, José Manuel Barroso EB-elnök levelének nyilvánosságra kerülésével a levéltitok megsértésének a Büntető törvénykönyvben foglalt tényállása valósult meg. A TASZ álláspontja szerint nem követett el bűncselekményt az a forrás, aki az Orbánnak címzett levelet kiszivárogtatta Mong Attila újságírónak.

hvg.hu Itthon

Mong: Pintér válasza a sajtószabadság elleni támadás

A parlamenti írásbeli kérdést és az arra adott belügyminiszteri választ is a sajtószabadság elleni támadásnak tartom - közölte Mong Attila újságíró azután, hogy Pintér Sándor válaszolt a fideszes Kocsis Máté a Barroso-levél kiszivárgását firtató kérdésére, és arra utalt, hogy a levéltitok megsértése miatt feljelentést lehetne tenni. A levélnek a kormányzat által eltitkolni kívánt részletei korábban Mong Attila blogján jelentek meg.

MTI Itthon

Pintér: lehet, hogy külföldről szivárgott ki Barroso Orbánnak írt levele

Pintér Sándor szerint nem állítható, hogy José Manuel Barroso Orbán Viktornak írt levele Magyarországról jutott volna el az origo.hu újságírójához; a belügyminiszter egy írásbeli kérdésre adott válaszában azt is közölte: a levél kiszivárogtatása jogszabálysértő, de a levéltitok megsértése csak magánindítványra büntethető.

hvg.hu Gazdaság

Jegybanktörvény után: "nem lennék túl nyugodt, ha sok magyar állampapírom lenne"

"Nem lennék túl nyugodt, ha sok magyar állampapírom lenne" - mondta egy gazdasági elemző arra reagálva, hogy az Országgyűlés - az LMP és az MSZP kivonulása után, és az előzetes nemzetközi figyelmeztetések ellenére - megszavazta a jegybanktörvényt. Sőt, még azt a sürgősségre vonatkozó javaslatot is, hogy a sarkalatos törvény lényegében kihirdetettnek legyen tekinthető.

Kósa András - M. László Ferenc Itthon

"Inkább ez, mint a rendeleti kormányzás" - Lázár János az erőpolitika okairól

A kormánypártok és az ellenzék egyezkedésén alapuló konszenzuális demokráciát fel kell váltani a „győztes mindent visz” alapon működő többségi elvvel, mert az elmúlt évtizedek rossz kompromisszumokat szültek. A házszabály átírásával nem az ellenzéket akarják ellehetetleníteni, csak fel akarják pörgetni a törvényhozást, hogy válság idején ne kelljen rendeleti kormányzást bevezetni. Orbán Viktor 2014-ig biztos miniszterelnök marad, az IMF-fel és az EU-val végül méltányos megállapodást kötünk, viszont a jövő év első fele nagyon kemény lesz. Interjú a Fidesz frakcióvezetőjével.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor Orbánék vakrepülésben csúcssebességre kapcsoltak

Magyarországot másodszor is bóvliba vágták, és a kormány turbó fokozatra kapcsolta a törvénygyárát. Olyan törvény is átment, amely miatt nagyon megüthetjük a bokánkat, amikor pénzt kérünk az EU-tól és az IMF-től pár hét múlva. Törvénytelen és használhatatlan lett a jövő évi büdzsé, kivégezték a pénztárakat, robog az elfogadás felé a jegybank függetlenségét felszámoló MNB-törvény, magasabb lett az alapkamat és jön a recesszió. A végén még Németh Lászlóné is színre lépett. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Napi merítés

Orbán tudatosan játszik az államcsődre?

A karácsony előtt megszavazott törvénymódosítások és Orbán Viktor válaszlevele Barrosonak arra engednek következtetni, hogy a kormány előkészíti a jogi hátteret egy államcsőd esetén életbe léptetendő szükségállapothoz. - Véli az Örülünk Vincent blog szerzője.

MTI Világ

EB: megérkezett Orbán levele

Az Európai Bizottság tüzetesen tanulmányozza a magyar miniszterelnök és a magyar hatóságok által a brüsszeli aggodalmakra adott választ - közölte pénteken az MTI-vel Dennis Abbott, az uniós intézmény ügyeletes szóvivője.

hvg.hu Itthon

Barroso levele Orbánnak - második rész

A második részletet is közölte az Európai Bizottság elnökének, José Manuel Barrosónak Orbán Viktorhoz címzett leveléből a Napi Fix blog; ebből kiderül, az IMF-EU tárgyalódelegáció nem a Jézuskát várni utazott haza, hanem mert Fellegi nem tudta megígérni, hogy nem fogadják el a jegybank- és a stabilitási törvényt.

hvg.hu Itthon

Barroso-levél: Deutsch Tamás most sem tett lakatot a szájára

Deutsch Tamás nem hagyta ki a lehetőséget, hogy a Twitteren reagáljon az Európai Bizottság elnökének Orbán Viktorhoz írt levelére. A fideszes EP-képviselő szerint ilyen, amikor " egy virtigli européerből előtör a fiatalkori szélsőbalos aktivista".

MTI / hvg.hu Itthon

Barroso szóvivője is megszólalt az Orbánnak küldött levélről

Megerősítette az Európai Bizottság kedden, hogy José Manuel Durao Barroso elnök levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, akinek javasolta, hogy vonjanak vissza két törvényjavaslatot a parlamenttől. Az ügyben megszólaló kormányszóvivő nem árult el részleteket.

MTI Itthon

Orbán levelet kapott: a parlamentben is szót ejtenek róla

Az Országgyűlés mai ülésén folytatja a jegybanktörvény és a házszabály módosításáról szóló előterjesztések tárgyalását, majd megkezdi a dohánytermékek kiskereskedelmét átalakító kormánypárti javaslat általános vitáját. Minden bizonnyal szóba kerül José Manuel Barroso levele, melyben felszólította a magyar miniszterelnököt többek között a jegybankról szóló előterjesztés visszavonására.

Karantént alakítottak ki az egyik korábbi Forma–1-es pályán

Karantént alakítottak ki az egyik korábbi Forma–1-es pályán

Uniós szolidaritási alapot hoznának létre az előadóművészeknek

Uniós szolidaritási alapot hoznának létre az előadóművészeknek

Egy fiatal magyar kisfiú rappelve üzeni, hogy maradjunk otthon

Egy fiatal magyar kisfiú rappelve üzeni, hogy maradjunk otthon

Koronavírus: Amerikában már 1100 embert kezelnek a szerrel, amiről még nem tudni, mire jó

Koronavírus: Amerikában már 1100 embert kezelnek a szerrel, amiről még nem tudni, mire jó

Kacsamozgás, kisiskolás jelmez és kemény rock and roll immár 65 éve: szülinapos Angus Young

Kacsamozgás, kisiskolás jelmez és kemény rock and roll immár 65 éve: szülinapos Angus Young

Kezdeményezik a Fidesz azonnali kizárását az Európai Néppártból

Kezdeményezik a Fidesz azonnali kizárását az Európai Néppártból

A koronavírus miatt globálisan hiány lehet óvszerből

A koronavírus miatt globálisan hiány lehet óvszerből

Németországban lassult a vírus terjedése

Németországban lassult a vírus terjedése

A címlapról ajánljuk