MTI / hvg.hu Sport

Csatáry-molinó, karlendítés: vizsgálatot indít a kéziszövetség

Folyik a vizsgálat a Magyar Kézilabda Szövetségben a hétvégi Békéscsaba–Debrecen női kézimeccsen történtek miatt, ahol a közönség egy része náci jelszavakat skandált, és egy olyan transzparenst feszített ki, ami a háborús bűnökkel vádolt Csatáry Lászlóra utalhatott, bár a békéscsabai szurkolók szerint egy társuknak üzentek ezzel. A szabályok szerint rendbontás esetén a bíróknak félbe kelllett volna szakítania a játékot, ez nem történt meg.

hvg.hu Sport

"Sieg heil!" – karlendítés, Csatáry-molinó egy kézimeccsen

Csatáry Lászlót éltető molinót feszítettek ki, és náci karlendítéssel üdvözölték egymást a szurkolók a Békéscsaba-Debrecen női kézimeccsen szombaton – derült ki a Népszava tudósításából. A békéscsabai szurkolók a klub szerint nem a kassai gettóparancsnokot éltették a Csatáry-molinóval, hanem egy Csatáry nevű szurkolótársuknak kívántak sikeres leszokást az alkoholról.

MTI Itthon

Végleg lezárult a Csatáry-molinó ügye

Az ügyészségi felülvizsgálat megállapította, hogy a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentést elutasító határozata helytálló - értesült a Magyar Hírlap a Fővárosi Főügyészségtől.

MTI Itthon

Féléves kitiltást kaptak a háborús bűnösre emlékező fradisták

Az FTC elnöksége hat szurkolót fél évre kitiltott a labdarúgócsapat hazai, illetve idegenbeli mérkőzéseiről azok közül, akik az augusztus 17-én lejátszott MTK elleni bajnokin az "In memoriam Csatáry László" molinóval a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékeztek.

MTI/Magyar Hírlap Itthon

Nem foglalkozik a rendőrség a csatárys molinóval

A cselekmény nem minősül bűncselekménynek, ezért a zuglói kapitányságon elutasították a Csatáry Lászlóra emlékező molinó kifeszítését nehezményező feljelentést – számolt be a Magyar Hírlap.

MTI Sport

"Neonáci hatások" a focipályán: az UEFA-hoz fordultak a csatárys molinó miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) intézett levelet a náci háborús bűnösök után kutató Simon Wiesenthal Központ hétfőn amiatt, hogy az MTK Budapest elleni augusztus 17-i bajnoki labdarúgó-mérkőzésen FTC-szurkolók egy csoportja In memoriam Csatáry László feliratot feszített ki a lelátón, a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékezve.

hvg.hu Sport

"72 órátok van": Kubatov ultimátumot adott a Csatáry-molinós drukkereknek

Az FTC igazgatósági elnöke videoüzenetben kérte a Csatáry-molinót kifesztő drukkereket, hogy jelentkezzenek hétfőig a Fradinál. Ha ezt nem teszik meg, hétfő este megkezdik a szurkolók beazonosítását a múlt szombati videofelvételek alapján – mondta a felvételen Kubatov Gábor, aki szerint az eset miatt komoly károk érhetik a klubot.

MTI Itthon

A fradisták szerint nem is FTC-szurkolóké volt a csatárys molinó

Az FTC Baráti Kör és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület mélyen elítéli azt, ami az FTC-MTK mérkőzésen a lelátón történt, ennyiben egyetért az FTC elnökségének nyilatkozatával és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának határozatával, ugyanakkor visszautasítja azokat a megnyilvánulásokat, amelyek szerint a demonstráció a Fradi-szurkolók műve lett volna.

MTI Itthon

Elnézést kért a Fradi a csatárys molinó miatt

Az FTC elnöksége sajnálatát fejezte ki mindazoknak, akikben megütközést keltett a televíziós közvetítésben is látható, a rendezvényre engedély nélkül bevitt kiírás: "In memoriam Csatáry László".

MTI Világ

Magyarország megint megihlette a külföldi sajtót

Németországban Csatáry László haláláról valamennyi német országos médium beszámolt, többnyire hírügynökségi jelentés alapján, a Die Welt című konzervatív lap pedig hosszabb összeállítást közölt online kiadásában, míg a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a magyar gazdaság helyzetéről és az IMF-hitel előtörlesztéséről közölt elemzést a keddi számában.

MTI Itthon

Csatáry-ügy: a bíróság még nem kapott értesítést a haláláról

A törvény kötelező rendelkezése folytán a vádlott halála esetén a vele szemben folyó eljárást a bíróság megszünteti – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy elhunyt a második világháborús bűntettekkel vádolt Csatáry László.

1 2 3 4 5
Több kilométeres a dugó az M0-son

Több kilométeres a dugó az M0-son

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat

Az Apple igencsak megszenvedheti az amerikai tiltásokat

Michelle Obama tabukat döntöget

Michelle Obama tabukat döntöget

Nagyszabású és borsos árú mozipark nyílik Kisvárdán

Nagyszabású és borsos árú mozipark nyílik Kisvárdán

Az EU szankciókat készít elő Lukasenkáékkal szemben

Az EU szankciókat készít elő Lukasenkáékkal szemben

A feltételekhez kötött szeretet tragédiája – interjú a Golden Globe-esélyes magyar film rendezőjével

A feltételekhez kötött szeretet tragédiája – interjú a Golden Globe-esélyes magyar film rendezőjével

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

A címlapról ajánljuk