Bicsérdi Ádám Plázs

Közösségi bringatároló, "letekert" villanyszámla - új biciklis korszak jön

A bringás kultúra érezhetően megerősödött az utóbbi években, de a szaporodó biciklisek és a növekvő számú kerékpárok egyre több megoldandó helyzettel szembesítik a városvezetést. A Design Terminál májusban igazi bringás ötletbörzévé alakul át. Biztonság, kényelem és stílus: mindez akár két keréken is elérhető.Gondolt már arra, hogy országos hírnévre is szert tehet azzal, ha bringára vált? Bosszankodott már azon, hogy nem tudja hova lekötni a kerékpárt? Tudja, hogy már van széllámpa is?

hvg.hu Vállalkozás

Adókedvezmény és kedvezményes hitel a startupoknak

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal, A Design Terminál NKK és a BudapestHub munkacsoport együtt próbálja felpörgetni Magyarország és a közép-európai régió startup teljesítményét. Ennek érdekében tb- és adókedvezményre, valamint kedvezményes hitelekre is számíthatnak a startupok. Az unió hat év alatt 140 milliárd forinttal támogatná a magyar startup ökoszisztémát.

MLF Itthon

Orbánig érő lobbizáson dőlhet el az Akvárium sorsa

Közbeszerzési versenyeztetés nélkül újítja fel 2,5 milliárdból az állam Budapest központi terét, az Erzsébet teret. A jogszabályi előírásokat úgy kerülték ki, hogy a téren működő intézményeket egy kusza hátterű állami cégre bízták. Ezzel viszont új gazdája lett a Gödör-Akváriumnak is, így nem tudni azt sem, hogy maradhat-e a tavaly kiválasztott – a Sziget-birodalomhoz tartozó – cég, amely a szórakoztatásért felel. A felújítás idejére elköltözött a térről a Design Terminál is: miközben lábra kaptak olyan hírek, hogy étterem kerül a helyére, hivatalosan ezt az állami vagyonkezelő cáfolta. A háttérben komoly lobbizás folyik, az államnak pedig nagy tervei vannak a térrel.

MTI Plázs

Megnyílt a budapesti Ajándék Terminál

Mintegy 120 magyar tervező háromezer tárgyát vonultatja fel a Design Terminál karácsonyi kiállítása és vására, az Ajándék Terminál, amely szombaton nyitotta meg kapuit.

hvg.hu Vállalkozás

Helsinkibe utazhatnak a Startup Sauna győztesei

A harmadik alkalommal, Budapesten megtartott Startup Saunát, egy gyerekeknek tervezett mobil applikációval előálló csapat és egy online szerkesztőségeknek szánt analitikai elemzőprogramot bemutató startup közösen nyerte.

MTI Plázs

A budapesti dizájnkultúrába vezet be egy iPhone-applikáció

Egy új térképes alkalmazás, a Budapest Design Map segíti júniustól a turistákat, hogy egyszerűbben leljenek rá a fővárosi dizájnboltokra és dizájner műhelyekre. A térképet és az alkalmazást csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek Budapesten.

hvg.hu Vállalkozás

Magyar lean guru a Design Terminalban

Patrick Vlaskovits, sorozatvállalkozó és a Lean Entrepreneur című bestseller társszerzője lesz a vendége kedden a Design Terminal-ban, szerdán pedig a thehub.hu közösségi irodában meghirdetett rendezvényeknek.

CZT-RA Kult

Ki mossa le a belvárosi szégyenfoltot?

Április 9-én jelent meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányrendelete, amely a volt Gödör, ma már Erzsébet Téri Kulturális Központ és Park felújítását sürgeti. Elsősorban nem kellett volna lerohasztani. De talán most új erőre kap.

hvg.hu Vállalkozás

Magyar projekt az amerikai innovációs verseny döntőjében

A szilícium-völgyi Singularity University Global Impact versenyében 10 döntős projekt versenyez a 25.000 dollár értékű fődíjért. Köztük van egy magyar projekt, ami a fejmozgás érzékelésével működő, a mozgásképtelenek kommunikációjának és közlekedésének segítésére kifejlesztett rendszer.

MTI Kult

Itt láthatók együtt Budapesten a legjobb olasz találmányok

Interaktív multimédiás kiállítás mutatja be az elmúlt másfél évszázad leginnovatívabb olasz találmányait péntektől a budapesti Design Terminálban. Az olasz géniusz 150 éve - Újítások, melyek megváltoztatták a világot című tárlatot a budapesti Olasz Kultúrintézet a Rosselli Alapítvánnyal közösen rendezte meg. Összesen öt téma mentén járják körül az olasz tudomány és technika világát.

Kiss Imola Plázs

Design nagyhatalom leszünk, ha hagyják

A tartalmat az ütőképes magyar gazdaságról Matolcsy György jóvoltából mindenki ismeri. A tartalmat reprezentáló pakolás, a magyar tárgy- és formakultúra megjelenítésére pedig itt volt a reprezentatív nemzetközi Design Hét: kampányszerűen, ami jól esett, de önmagában biztosan nem elég.

hvg.hu Ingatlan

Építészet és média a Design Terminálban

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem legújabb kezdeményezése a MOME Laboratory első kiállításán Gryllus Ábris Syntonyms című munkáját mutatja be. A különleges interaktív médiaművészeti projekt egy új építészeti minőséget képviselő hatalmas fekete burok-installációban tekinthető meg a Design Terminálban.

M. László Ferenc Itthon

Navracsics huszonéves megmondóemberekkel építi bázisait

Hiperaktív, a divattervezéstől a designon át a fesztiválszervezésig és ifjúságpolitikáig sok mindennel foglalkozó fiatal kommunikációs szakemberekkel, politikusokkal vette körbe magát Navracsics Tibor a 2010-es kormányalakításkor. Bár azóta közülük ketten távoztak a napi politikából, eddig azon dolgoztak, hogy a kormányzatot "trendivé" tegyék.

1 2 3 4 5
A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

Kiadta a listát a Huawei: ezek az eszközök még biztosan kapnak Android-alapú frissítést

Kiadta a listát a Huawei: ezek az eszközök még biztosan kapnak Android-alapú frissítést

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával