#Eva Rezesova

MTI Itthon

Navracsics: Rezesova ügyében az "igazságszolgáltatás korrigálta hibáját"

Az igazságügyi miniszter szerint a magyar igazságszolgáltatás korrigálta a hibáját az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő esetében, aki bár a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került, a bíróság az erről szóló jogerős döntésével ismét előzetes letartóztatásba helyezte.

hvg.hu/MTI Itthon

Rezesová-ügy: Rogán magyarázkodik és újra támad

Facebook-bejegyzésben magyarázkodik a Rezesová-ügyről korábban tett kijelentései miatt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint mindenkinek lehet véleménye a bíróságokról, így neki is. A szlovák milliomosnő büntetésével kapcsolatban újra megismételte keddi álláspontját: szerinte Rezesová a vagyona miatt jobb elbánásban részesülhetett, ezzel pedig "a bírósági vezetőknek foglalkozniuk kellene".

hvg.hu/MTI Itthon

Rogánnak szólt oda Darák Péter?

Darák Péter, a Kúria elnöke szerint fel kell lépni az eljárások befolyásolásának látszatát keltő nyilatkozatok ellen. Éppen kedden hangzott el egy ilyen Rogán Antaltól.

Gergely Zsófia Itthon

Pikáns részletet hallgatott el Rezesova szakértője

Két különböző, baleseteket modellező program segítségével készítette el az Eva Rezesova verzióját alátámasztó szakvéleményét Melegh Gábor igazságügyi szakértő, de a bíróság előtt tanúskodva csak egyet vallott be. Pont azt a szoftvert felejtette el megemlíteni, amelyet a saját, Szlovákiában bejegyzett cége forgalmaz, és amelynek a hitelességéről saját magának állított ki igazolást, mert az arra illetékes egyetemen is ő van pozícióban. Ez még a szakértői kamara szerint is összeférhetetlen lehet, de nem tudnak mit tenni, mert – a Rezesova-per bírójával közös könyvet is író – Melegh megkerülhetetlen a közlekedési balesetes ügyekben. Megkérdeztük minderről Melegh véleményét is, amelyet megismerhettünk ugyan, de nem engedte közölni.

hvg.hu/MTI Itthon

Rezesovát bevitték a börtönbe, megszüntették a házi őrizetét

Másodfokú, jogerős döntésével megszüntette az M3-son halálos balesetet okozó szlovák nő, Eva Rezesová házi őrizetét a Budapest Környéki Törvényszék kedden, és elrendelte ismételt előzetes letartóztatását. A nőt kedden már be is vitték a büntetés-végrehajtási intézetbe - közölte a törvényszék szóvivője.

MTI Itthon

Rogán vizsgálatot kér Rezesova luxus házi őrizete miatt

Vizsgálatot kér az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő házi őrizetének ügyében a Fidesz frakcióvezetője. Rogán Antal egy a Facebook-oldalán kedden megjelent videóban felháborítónak nevezte, hogy egy luxusingatlanban tölti a házi őrizetet a négy halálos áldozattal járó közúti baleset okozója.

MTI Itthon

Kiakadt a Rezesová-ítéleten a Jobbik

A Jobbik szerint felháborító és vérlázító a halálos balesetet okozó szlovák állampolgár, Eva Rezesová elleni ítélet büntetésének mértéke, végrehajtásának fokozata, a házi őrizet lehetőségének biztosítása és annak körülményei.

hvg.hu Itthon

Zavarba jött a bíró a hálálkodó Rezesovától

A kapásból teljes felmentésért fellebbező Eva Rezesova, a bebizonyíthatatlan tényezőket órákon át soroló bírónő és a letarolt Fiatban életét vesztő négy ember dühös, kisírt szemű rokonai – ők voltak a főszereplők az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó közlekedési perének pénteki ítélethirdetésén. A végeredmény 6 év fogház, és az, hogy a szlovák milliomosnő börtön helyett immár egy Duna-parti apartmanházban raboskodik.

hvg.hu Itthon

Ide költözik be Eva Rezesova

A bíróság a másodfokú tárgyalás kezdetéig házi őrizetbe engedte Eva Rezesovát, aki egy Duna-parti luxuslakásban töltheti következő hónapjait. A hvg.hu korábban ott járt, nézze meg képgalériánkat!

Gergely Zsófia Itthon

Rezesova: 6 év és házi őrizet - feltételesen akár kevesebb, mint 3 év múlva szabadulhat

Hat év fogházra ítélték és a vezetéstől öt évre eltiltották első fokon Eva Rezesovát, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. A bíróság szerint nem kizárt, hogy a Fiat Punto vezetője is hibázott, és a baleset előtt szabálytalanul előzött, és azt sem fogadta el a bíróság, hogy Rezesova autójával korábban kakaskodott a Puntóval. Az áldozatok hozzátartozói ki vannak akadva a szerintük enyhe ítéleten: Rezesova feltételesen akár 2 év 9 hónap múlva szabadulhat. Mindkét fél egyébként az ítélet indoklása után azonnal fellebbezett. A bíróság Rezesovát a másodfokú tárgyalásig szabadlábra helyezte és házi őrizetbe engedte. A miliomosnő megköszönte a bíróságnak a döntést.

Gergely Zsófia Itthon

Rezesova az utolsó pillanatban megváltoztatta vallomását

Már úgy emlékszik Eva Rezesova, hogy elvakította egy szemben jövő jármű fénye a baleset előtt, és ez elvonta a figyelmét – derül ki abból, a hvg.hu birtokába került anyagból, amelyet hétfőn, közvetlenül a keddi tárgyalás előtt nyújtottak be. A halálos baleset okozásával vádolt szlovák milliomosnő korábbi vallomásban nem szerepelt zavaró fényhatás. Pénteken már ítéletet hirdettek volna ügyében, de a váratlan húzás átírhatja a menetrendet.

Gergely Zsófia Itthon

Sövényhiánnyal és műszaki hibával mentenék Rezesovát

Az autópálya sávjait elválasztó sövény hozhat fordulatot a négy ember halálát okozó közlekedési baleset okozásával vádolt Eva Rezesova ügyében. A hvg.hu által megszerzett anyagok alapján ugyanis több szakértő sem tudta kizárni a védelem verzióját, amely szerint a szlovák milliomosnő szeme „káprázott” a szemben közlekedők világításától. Sőt, az egyik magánszakértő elemzése miatt a keddi tárgyaláson az is felvetődhet, hogy saját autójuk műszaki hibája miatt halt meg a tűzben a négy áldozat.

Gergely Zsófia Itthon

Új fejlemény: Rezesova nyomában száguldott a barátja

Nem egyedül Eva Rezesova száguldott az M3 autópályán tavaly augusztus 21-én: párja végig a szlovák milliomosnő nyomában volt autójával a baleset éjszakáján. A birtokunkba került híváslisták alapján a férfi barátnője után jött Magyarországra, nagyjából 30 kilométer híján sikerült is utolérnie, miközben folyamatosan hívogatta telefonon. Kérdés, hogy ennek a menekülésszerű akciónak volt-e szerepe a négy halálos áldozattal járó baleset bekövetkezésében.

Gergely Zsófia Itthon

Fordulat: kizárhatják Rezesová szakértőjét?

A Fiat keltett „veszélyérzetet” Eva Rezesovában, amikor betért elé, a BMW „meglepődött” vezetője már nem is tudta volna elkerülni az ütközést – ezt állítja az az igazságügyi szakértő, aki fordulatot hozott a négy ember halálával végződött baleset ügyében. Információink szerint a szaktekintély részvétele az eljárásban felveti az összeférhetetlenséget, ő viszont állítja, hogy ennek oka már megszűnt, amikor a szlovák milliomosnő magánszakértője lett. Az áldozatok családjának képviselője most kizárását kérte az eljárásból.

1 2 3 4
Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Elsodort egy babakocsit egy 92 éves nő Ausztriában, majd megállás nélkül továbbhajtott

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

Hétfőtől csak indoklással lehet Angliából külföldre utazni

Napokig képes ellátni a házat árammal egy újfajta akkumulátor

Napokig képes ellátni a házat árammal egy újfajta akkumulátor

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

789 lóerő: még komolyabb lett a valaha készült legerősebb V8-as Mercedes-AMG

789 lóerő: még komolyabb lett a valaha készült legerősebb V8-as Mercedes-AMG

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

EUobserver-elemzés: Új szelek kezdenek fújni Brüsszelben

A címlapról ajánljuk