#Fazekas Sándor

Gergely Zsófia Itthon

Parlagfű-gate: 177 ezer ember akaratát vette semmibe a kormány

Több mint 1,1 milliárd forintot ajánlottak fel az állampolgárok a személyi jövedelemadójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre 2009-ben – de hiába rendelkeztek így több mint 177 ezren, a pénz nagy részét az illetékes miniszter átcsoportosította másra, főként az állami létszámleépítések miatti végkielégítésekre. De vettek belőle terepjárót, számítógépeket és egy csomó irodaszert is. A szakértők szerint elfogadhatatlan, hogy semmibe vették az adózók akaratát, és komolyan felmerül a kormány, valamint az ellenőrző szervek felelőssége.

MTI Gazdaság

Sikerült megállítani a paprika termőterületének csökkenését

Hosszú évek után az idén megállt a paprika termőterületének csökkenése, a fűszernövényt 800 hektáron termelik most a kalocsai védett területen – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Kalocsán, a paprikafesztivál alkalmából rendezett gasztroshow megnyitóján.

MTI Itthon

Fazekas: A tűzszünettel még nem lesz vége az orosz embargónak

A Minszkben aláírt fegyverszüneti jegyzőkönyvnek nincs közvetlen hatása az embargóra - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken az MTI-nek telefonon Brüsszelből, ahol részt vett az uniós országok agrárminisztereinek tanácsülésén.

Szabó M. István Gazdaság

Nagy tettek helyett zúgolódó szőlősgazdák Tokajban

Aprópénzt kínálnak a szőlőért a gazdáknak Tokaj-Hegyalján. De nem csak ez szegi kedvüket, hanem az is, hogy falnak vágódhat a Tokaj-Hegyalja fejlesztésére beígért 100 milliárd forintos kormányzati keretösszeg tettekre váltása, mert az alapinformációk begyűjtésével megbízott Hegyközségi Tanács egyelőre hasztalan próbálkozik a magánbirtokok egyes információinak begyűjtésével. Egy 29 oldalas kérdőívet csak kézzel lehet kitölteni, és az adatokat is így kell majd felvinni egy adatbázisba. Az átvilágítás nélkül viszont nincs mire konkrét programot és támogatást írni és hirdetni. A csúszás miatt a figyelem egyre inkább a szüretre tevődik át. Hol marad Tokaj-Hegyaljáról Csányi Sándor?

MTI Itthon

Készül a szarvasgomba-törvény

A következő parlamenti ülésen terjeszti elő a szarvasgombával foglalkozó jogszabályjavaslatát a földművelésügyi tárca – jelentette be Fazekas Sándor, a minisztérium vezetője.

MTI Vállalkozás

Két új hungarikumot nevezett meg Fazekas Sándor

Fazekas Sándor egy rendezvényen azt mondta, a szerencsi csokoládé és a kürtöskalács is hungarikum lehet hamarosan. Saját hungarikumtörvényük szerinte Anonymus és Kézai Simon munkájának folytatása, "egyfajta harmadik kötet".

MTI-OS Gazdaság

"Egy kérdés Orbán rendszeréhez"

Az MSZP szerdán velős közleményben reagált arra a hírre, hogy Fazekas Sándor ismerősének gazdaságában ütütte fel a fejét a lépfene.

hvg.hu Gazdaság

Fazekas Sándor ismerőse a lépfenés gazda

Nagy József pontosan egy éve foglalkozik állattenyésztéssel, előtte háztartási kisgépek tartoztak a profiljába. A sikeres tiszafüredi gazda tarolt a hortobágyi földhaszonbérlet-pályázaton, és állami támogatást is elnyert egyes projektjeihez. A Népszabadság értesülése szerint Varga Mihállyal és Fazekas Sándorral is jó kapcsolata van.

MTI Gazdaság

Jó sok búza termett az idén

Kenyérgabonából az idén 10-15 százalékkal több kerülhet a magtárakba, mint az előző 5 év átlagában - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

MTI Gazdaság

GMO-megállapodás: ez is magyar siker lenne?

A magyar agrárdiplomácia sikere a tagállamok környezetvédelmi minisztereinek csütörtöki, GMO-tilalommal kapcsolatos megállapodása Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint.

1
5 6 7 8 9
16
Elkészült a Disney "igazi" fénykardja

Elkészült a Disney "igazi" fénykardja

Érik a trónfosztás? Kiütötte a Fradi a Győrt

Érik a trónfosztás? Kiütötte a Fradi a Győrt

További béremeléseket terveznek a multicégek idén

További béremeléseket terveznek a multicégek idén

Rejtélyes kornavírus-fertőzés forrása után kutatnak az ausztrál hatóságok

Rejtélyes kornavírus-fertőzés forrása után kutatnak az ausztrál hatóságok

Elmarad a Sziget Fesztivál

Elmarad a Sziget Fesztivál

Karikó Katalin beugrott Merkely Bélához

Karikó Katalin beugrott Merkely Bélához

Nekiment, meghúzta, betörte? – Károsultak mesélnek baleseteikről

Nekiment, meghúzta, betörte? – Károsultak mesélnek baleseteikről

Oroszországban bejegyezték az egydózisú Szputnyik Light vakcinát

Oroszországban bejegyezték az egydózisú Szputnyik Light vakcinát

A címlapról ajánljuk