Marabu Itthon

Marabu FékNyúz: Doktor Űr

Lehet a Honvédkórház sürgősségi osztályának éléről távozó Zacher Gábort szeretni vagy utálni, a kialakult válsághelyzet nem róla szól - derül ki az e heti HVG címlapszorijából. Íme például Marabu látlelete.

hvg.hu Kult

A hazai képregényfanoknak december elején rendezik a karácsonyt

Számos új megjelenés, kiállítás és workshop várja a műfaj hazai szerelmeseit december 9-én, a Hungarocomixon, ahol például újra kapható lesz az Incal, a 80-as évek legmeghatározóbb sci-fi képregényének magyar kiadása, és a 25 év után újrainduló kultikus Kockás magazin első száma is.

Kult

Mi a tabu egy magyar karikaturistának?

Vajon Magyarországon kiállna-e mindkét politikai oldal egy kimondottan provokáló lap mellett egy perben? El tudja képzelni, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is nyíltan támogatna egy vicclapot a szólásszabadság eszméjének védelmében? Szerda este, a Francia Intézet dokumentumfilmet vetített a Charlie Hebdóról, egy olyan filmet, ami Magyarországról nézve szinte sci-finek hatott. A film után magyar karikaturisták beszélgettek arról, hogy mit jelent saját műfajukban a tabu.

Tossenberger Adél Kult

"A jelen Tocsik-ügye a plágiumügy" - kórrajz a hatalomról

Magyar posvány, pillanatok alatt lecsengő botrányok, szellemi nyomor, pofátlan politikusok és az őket is alulmúló választók. A Kerényi-ellenkiállítás után három alkotó – Marabu, Pápai és Toguro – vállalkoznak arra, hogy egy kiállítás keretében lazán beolvassanak a jelenlegi politikai vezetésnek. Kórrajz a hatalomról és rólunk április elsején, „Abszurdisztán nemzeti ünnepén”.


A címlapról ajánljuk