hvg.hu Élet+Stílus

John Cleese helyre tette a saját magától elszállt Trumpot

A brit komikus és író, a Monty Python tagja és egyebek mellett a Waczak szálló sztárja elegánsan felvilágosította azokat, akik esetleg azt gondolták eddig, hogy a britek kedvelik Donald Trumpot. Akár maga az amerikai elnök is nyugodtan érezheti úgy, hogy Cleese Facebook-posztja neki is szól. Sőt.

hvg.hu Kult

Demenciában szenved a Monty Python sztárja

Demenciában szenved Terry Jones, így nem képes több interjút adni - ezt a komikus képviselője jelentette be azután, hogy kiderült: a brit filmakadémia (BAFTA) walesi szervezete különdíjjal tervezi kitüntetni jövő heti gáláján.

hvg.hu Kult

Brian élete - még egyszer az Erkelben

A világ legviccesebb komolyzenei műfajának eddig egyetlen művét, a Monty Python csoport Brian élete filmjének színpadi változatát – a nagy sikerre való tekintettel – még egyszer láthatjuk hazai színpadon. A Nem a Messiás... című vígoratórium ezúttal az Erkel Színházban látható, április 3-án.

hvg.hu Kult

Meghalt a Gyalog galopp producere

80 éves korában elhunyta Michael White, aki többek között a Rocky Horror Picture Show és a Monty Python-klasszikus producere is volt.

hvg.hu Kult

Kvíz: Be tudja fejezni ezeket a Gyalog galopp-idézeteket?

Csütörtöktől újra a mozikban látható a Monthy Python egyik leghíresebb alkotása, a Gyalog galopp. Az idézhető mondatokkal teletömött vígjáték nálunk Galla Miklós fordításában lett örökzöld – töltse ki tesztünket, hogy megtudja, mennyire emlékszik az ikonikus szövegekre!

MTI Shake

Hétszáz év szünet után újra udvari bolondot választottak Walesben

Erwyd le Fol néven avatták fel Conwryban a 34 éves udvari bolondot, akinek az lesz a feladata, hogy - középkori elődjéhez hasonlóan - sárga-piros bohócruhájában, szamárfüles csuklyájában bűvésztrükkökkel, zsonglőrködéssel, lufihajtogatással és bohóctréfákkal szórakoztassa a 15 ezer lakosú város lakóit.

1 2 3

A címlapról ajánljuk