Papp László Tamás Nyüzsi

Szálljátok meg Norvégiát!

Internacionalista (inter-nacionalista) segélykérést nyújtok be. Küldjék a magyar tankokat, vagy a magyar bankokat, bánom is én, csak valamit küldjenek!

MTI Itthon

Navracsics a Nyirő-ügyről: a kormány nem történészklub

A kormány nem egy történészklub – ezt válaszolta Navracsics Tibor szerdán a Nyirő József újratemetésével és a Horthy-emlékművekkel kapcsolatos kérdésre az ATV reggeli műsorában. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter emellett arról is beszélt, tisztességes megoldásnak tartja, hogy a pártok támogatásából fizetik ki a vöröscsillag-perben a magyar államra kirótt 6400 eurós kártérítést és perköltséget.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: utasítást kaptak a nagykövetségek Nyirő-ügyben

A Nyirő József újratemetési kísérlete miatt kitört nemzetközi botrány nyomán „Kommunikációs irányvonal a magyar kormányt antiszemitizmussal vádoló hangokra” címen sillabuszt állított össze a kormány, és a külképviseletektől az abban foglaltak „következetes képviseletét” kérik – írja a Vasárnapi Hírek információjára hivatkozva a Népszabadság.

MTI Világ

FAZ: nem elég okos a Fidesz

Előre lehetett volna látni, hogy a Nyirő-újratemetés forszírozása miatt Izrael visszavonja Kövér László meghívását, ha "a Fidesz elég okos lett volna ahhoz, hogy tanuljon mások hibájából" - írja keddi kommentárjában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap.

MTI Itthon

Nyirő és Wass Albert is tartja a helyét a NAT-ban

Nem tervezik a Nemzeti alaptanterv (NAT) felülvizsgálatát a közeljövőben - mondta Hoffmann Rózsa oktatái államtitkár. Ennek megfelelően a zsidó szervezetek kérésének sem tudnak eleget tenni, akik szeretnék elérni, hogy mellőzzék a szerintük antiszemita szerzőket a NAT-ból.

MTI Világ

Kövér visszavont meghívása: megszólalt az izraeli külügy is

Az izraeli külügyminisztérium hétfőn megerősítette, hogy Kövér László már nem meghívottja a Raoul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából júliusban rendezendő izraeli megemlékezésnek, az izraeli parlament elnöke a meghívás visszavonásáról június 20-i levelében értesítette a magyar házelnököt - jelentette az AFP hírügynökség. Rivlin levelét a budapesti izraeli nagykövetség csak ma, június 25-én küldte el Kövérnek - közölte az Országgyűlés Hivatala.

MTI Itthon

Zsidó szervezetek: Wass Albert és Nyirő kerüljön ki a NAT-ból

Magyarországi zsidó szervezetek és szövetségek felszólították a kormányt, hogy haladéktalanul vizsgálja felül a Nemzeti alaptantervet, és mellőzze abból Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet, mert meglátásuk szerint antiszemiták voltak.

MTI Itthon

Magyarázatot vár Pintér Sándortól az MSZP

Provokációnak minősítette az MSZP-s Steiner Pál, hogy - egy hozzá késve eljutott meghívó szerint - Pintér Sándor egyeztetést hívott össze a csendőrség felállításáról; a szocialista képviselő magyarázatot vár a belügyminisztertől.

hvg.hu Itthon

A Nyirő-ügy miatt lemondták Kövér izraeli útját

Reuven Rivlin, az izraeli házelnök levélben értesítette Kövér Lászlót arról, hogy jelenléte „nemkívánatos” Jeruzsálemben, a kneszet által szervezett Wallenberg-emlékkonferencián - adta hírül az Atv.hu a Jerusalem Post nyomán. Kövérék azt állítják, nem kaptak levelet, de amúgy is Áder János megy helyette.

MTI Itthon

Közzétette Kövér válaszát Elie Wiesel

Nyirő József nem volt háborús bűnös, nem volt fasiszta és nem volt antiszemita - írta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az állami kitüntetéséről a Nyirő-újratemetéshez kapcsolódóan lemondó Elie Wieselnek írt válaszlevelében, amelyet az amerikai Nobel-békedíjas író irodája juttatott el az MTI washingtoni irodájához helyi idő szerint pénteken.

MTI Itthon

Nyirő-ügy: visszaadja magyar állami kitüntetését Elie Wiesel

Visszaküldi a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét Elie Wiesel – ezt abban a levélben jelentette be a Nobel-békedíjas író, amit Kövér László házelnöknek írt. Döntését Elie Wiesel azzal indokolta, hogy több magyar politikai vezető részt vett a Nyirő József tiszteletére rendezett szertartáson Romániában.

hvg.hu Itthon

TGM: Kövér László az Alaptörvény szellemét sértette meg

A Nyirő-ügynek kevés köze van ahhoz, hogy milyen író volt Nyirő József, a magyar házelnök a nyilas csonka parlament egyik képviselőjének a tiszteletére rendezett áhítaton vett rész, és a dolog pokoli humora sem csökkenti a dolog politikai jelentőségét, amelybe ráadásul sikerült teljesen ártatlanul belekeverni az erdélyi magyarság legkülönfélébb tényezőit - írja a Magyar Narancs e heti számában Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki szerint a magyar házelnök saját Alaptörvénye szellemét sértette meg, a magyar állam pedig tengelyhatalomnak nyilvánította magát.

MTI Világ

Kövér éjjel visszaszólt Pontának

Kövér László keddi, éjszakába nyúló marosvásárhelyi sajtóértekezletén azt mondta: nem sértette meg a román törvényeket és ezután sem áll szándékában megsérteni azokat. A házelnök, aki a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnökeként érkezett Erdélybe, a párt marosvásárhelyi választási kampányzárója után tartott sajtóértekezletén, újságírói kérdésre reagált így.

MTI Itthon

Orbánt Bukarestben, Ádert Bécsben várják ma

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a kohéziós alapok jövőjéről tartandó mai bukaresti tanácskozáson, a szlovák külügyminiszter pedig Budapestre látogat, hogy Martonyi Jánossal egyeztessen. Áder Jánosnak Bécsben lesz ma dolga, ez lesz az első hivatalos külföldi útja köztársasági elnökként május 10-i beiktatása óta.

1 2 3 4
A koronavírus miatt csak jövőre jön a Rivian sokak által várt elektromos autója

A koronavírus miatt csak jövőre jön a Rivian sokak által várt elektromos autója

Lemondott az EU első számú tudósa, annyira nem együttműködőek a tagállamok a járvány idején

Lemondott az EU első számú tudósa, annyira nem együttműködőek a tagállamok a járvány idején

Róma és Bilbao kikerülhet a foci-Eb helyszínei közül

Róma és Bilbao kikerülhet a foci-Eb helyszínei közül

New Yorkban több mint 4000-en haltak meg koronavírusban

New Yorkban több mint 4000-en haltak meg koronavírusban

Busszal és mentővel vitték el a koronavírusos betegeket a Pesti úti otthonból

Busszal és mentővel vitték el a koronavírusos betegeket a Pesti úti otthonból

Gyomrában csempészte a kokaint a Budapesten elfogott brazil futár

Gyomrában csempészte a kokaint a Budapesten elfogott brazil futár

Elindult az 5G a Telekomnál

Elindult az 5G a Telekomnál

16 napig volt lélegeztetőgépen egy 36 éves magyar férfi Németországban

16 napig volt lélegeztetőgépen egy 36 éves magyar férfi Németországban

A címlapról ajánljuk