hvg.hu Vállalkozás

Megbüntette a jegybank az OVB pénzügyi szolgáltatót

Az MNB összesen 35 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az OVB pénzügyi szolgáltatóra, egyebek közt a többes ügynök által az egyes ügyfélszerződések megkötését megelőző hiányos tájékoztatás, a közvetítői alvállalkozók oktatási nyilvántartásának pontatlanságai miatt.

Nagy Gergő - Szabó M. István Gazdaság

Jön a fapados vasút kora

Mit szólna ahhoz, ha akár 60-70 százalékkal olcsóbban jutna hozzá vonatjegyéhez annak fejében, hogy már hónapokkal korábban lefoglalja a helyét? Utópiának tűnik, pedig nem az! A németek mellett a franciák is egyre inkább rákapnak a budget railre, a fapados vasútra. De már Szlovákiában is elindult a magánvasút, és a csehek is élvezhetik annak áldásait. Tőlünk ez fényévnyi távolságra van.

MTI Itthon

Elutasított két trafikellenes népszavazást az OVB

A beadványtevő magánszemély azt akarta elérni, hogy népszavazás kötelezze az Országgyűlést egy olyan törvény megalkotására, amely előírja: dohányterméket forgalmazó üzlet ne működhessen se oktatási, se egészségügyi intézmény közelében. 5:3 arányban utasította el a kezdeményezést a bizottság.

MTI Itthon

KDNP: soha nem szavazzuk meg az eutanáziát

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az eutanázia aktív és passzív formáját egyaránt elutasítja, törvényellenesnek tartja, és a parlamentben soha nem fog ilyen jogszabályt megszavazni - jelentette ki Nagy Kálmán országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Szeptemberben megszűnik az OVB-tagok mandátuma

Szeptemberben megszűnik az Országos Választási Bizottság (OVB) tagjainak mandátuma, és az Országgyűlés új testületet választ. A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a választási időszakban 30-nál több tagja is lehet.

MTI Itthon

Az utcán is betiltják itthon a dohányzást?

A dohányzás teljes közterületi tiltásáért indulhat népszavazási kezdeményezés, mert az Országos Választási Bizottság keddi budapesti ülésén hitelesítette az erre vonatkozó kérdést. A testület egyhangúan szavazott arról, hogy az aláírásgyűjtés megkezdésének szabad utat ad. A magánszemély által kezdeményezett, az OVB szerint teljesen "egyértelmű" kérdés így szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy közterületen tilos legyen dohányozni?"

MTI Itthon

Három hét múlva kiküldik a határon túliaknak a választási regisztrációt

Várhatóan három hét múlva kezdi el postázni a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a határon túli, kettős állampolgárságú magyarok regisztrációs nyomtatványait a 2014 tavaszi országgyűlési választásra - erről az intézmény vezetője számolt be az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén.

MTI Itthon

Népszavazást akartak kezdeményezni a képviselők kivégzéséről

Az Országos Választási Bizottság (OVB) feljelenti egy népszavazás kezdeményezőjét, mert a magánszemély az egyik kérdésében gyilkosságra való felhívást fogalmazott meg. A testület hétfői budapesti ülésén ismét felmerült, minden eléjük kerülő, nyilvánvalóan értelmetlen vagy "őrült" beadvánnyal foglalkozniuk kell-e.

MTI Plázs

Egyelőre nem lesz közösségi köldökzsinórvér-őssejtbank

Nem kerül az Országgyűlés elé a közösségi köldökzsinórvér-őssejtbank létrehozását célzó országos népi kezdeményezés, mert nem sikerült összegyűjteni az ehhez szükséges 50 ezer érvényes aláírást. Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi budapesti ülésén elrendelte az összegyűjtött 38 ezer aláírás megsemmisítését.

MTI Itthon

Jön, jön, jön az abortuszkorlátozó népi kezdeményezés

Jelenleg a választási bizottság ül az ügyön, legkorábban nyáron dönthetnek a kezdeményezésről. A tavaly május közepén elindított európai kezdeményezéshez Magyarországon október 15-én csatlakoztak. Cél, hogy a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez, a méltósághoz való jog.

MTI Itthon

Vona: "remélem, az OVB ellenáll a politikai nyomásnak"

A Jobbik elnöke reméli, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) "ellen tud majd állni a rá nehezedő politikai nyomásnak" és lehetővé fogja tenni, hogy megkezdődhessen az aláírásgyűjtés a súlyos bűncselekményt elkövetők segélyének megvonásáról szóló jobbikos népszavazási kezdeményezéséről.

MTI Itthon

Népszavazást akar az MSZP a felcsúti stadionról

Országos népszavazást tartana az MSZP a felcsúti labdarúgó stadion építése ügyében. Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnöke kedden nyújtotta be a kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét az Országos Választási Irodán keresztül az Országos Választási Bizottsághoz (OVB).

MTI Itthon

Feljelent egy kisegyházat az Országos Választási Bizottság

Az eredeti aláírásgyűjtő ív megváltoztatása miatt az Országos Választási Bizottság (OVB) feljelenti az egyik egyesületi formában működő kisegyházat közokirat-hamisítás gyanújával. A szervezet az országos népi kezdeményezés keretében indított aláírásgyűjtésével azt akarta elérni, hogy az Országgyűlés egyházként ismerje el.

1 2 3 4
Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Tesztet csinál és a maszkhordásra figyelmeztet egy új, egyiptomi robot

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

A Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel Maradonát

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Sportos dízel: itt a 341 lóerős Audi SQ5 Sportback TDI

Marabu Féknyúz: Vétó

Marabu Féknyúz: Vétó

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával