#Szegedi Csanád

MTI Itthon

Gyanúsított lett Szegedi Csanád

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt hallgatta ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselőt.

hvg.hu Itthon

Nyomoz az ügyészség Szegedi Csanád ügyében

Az Izraelbe települni készülő volt jobbikos ügyében az OLAF után a magyar hatóság is vizsgálódik. Tucatnyi tanút meghallgattak, a vallomások némelyike arra utal, hogy Szegedi fantomgyakornokok után vehetett fel pénzt.

hvg.hu Itthon

A volt jobbikos Szegedi Csanád kivándorol Izraelbe

Szegedi mindezt a Cionista Világszövetség budapesti ülésén jelentette be. A volt antiszemita politikus elképzelhetőnek tartja, hogy beszáll az izraeli politikai életbe, és tapasztalatait az izraeli cionista szervezetekben is szeretné kamatoztatni.

hvg.hu Itthon

A Jobbik alelnökéből ortodox zsidóvá fejlődő Szegedi Csanádról ír a BBC

"Pufók arcú, kicsi, de intelligens szeműnek" írta le a zsidó származására három éve rádöbbenő, és pártját otthagyó egykori Jobbik-alelnököt a BBC tudósítója, aki elkísérte Szegedi Csanádot az egyik rendkívüli osztályfőnöki órájára, ahol a diákoknak saját történetét meséli el. Szegedi szerint Magyarországon jó zsidónak lenni, a magyar nacionalizmus paradoxona pedig az, hogy büszkék vagyunk saját eredményeinkre, de a másikét nem vesszük észre.

hvg.hu Világ

Origo: Jobbikosok ügyében vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala

Vizsgálatot indított az Európai Unió csalás elleni hivatala Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő valamint Szegedi Csanád ellen, aki az előző ciklusban volt a Jobbik EP-képviselője – tudta meg az Origo. A hírportál szerint alkalmazottakkal és látogatókkal kapcsolatos visszaélésekkel, csalással gyanúsítják őket.

MLF Itthon

Megszólalt a zsidó származású jobbikos: "Nincs zsidó öntudatom"

Kényelmetlen helyzetbe került a Jobbik, miután egy újabb politikusa ismerte be, hogy vannak zsidó felmenői. Jakab Péter ezt házon belül már két évvel ezelőtt elmondta a pártvezetésnek, ám a Jobbikból távozni kényszerült Szegedi Csanádhoz hasonlóan korábban elhallgatta származását. Jakab a hvg.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy a Jobbikban senkinek nem vizsgálják a felmenőit. Két éve maga a pártelnök szögezte le: ha kiderülne, hogy zsidó felmenői vannak, lemondana. Jakab egyelőre marad, mert forrásaink szerint a Jobbik Miskolcon káderhiánnyal küzd.

Zubor Zalán Itthon

"Vona csak a Jobbik reklámarca" – Furcsa alapszervezet-megszűnések Szabolcsban

Alapszervezetek szűntek meg, és tömeges kilépésekhez vezettek április óta a Jobbikban folyó belharcok, állítják a hvg.hu-nak nyilatkozó, a pártból nemrég kilépett személyek. Májusban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választmány ülését is be kellett rekeszteni a tiltakozók miatt, akik szerint Szabó Gábor pártigazgató mára teljesen átvette a vezetést a Jobbikban, amit bizalmasai helyzetbe hozására használ fel.

hvg.hu Itthon

Szegedi: "abban, hogy a szélsőjobboldal itt tart, nekem is nagy szerepem van"

A két éve a Jobbikból kilépett, zsidó származására ráébredő egykori Jobbik-alelnök, Szegedi Csanád ma már látja, hogy a szélsőjobboldal magyarországi előretörésében mekkora szerepe volt. Szerinte a Jobbik cukikampányra váltása már régóta napirenden volt, a Fidesznek pedig idáig csak azért engedte, hogy a párt elmozduljon a szélsőjobbról, mert kellett a kétharmadához. A még pár napig EP-képviselő a jövőben vállalkozna, és rendkívüli osztályfőnöki órákon számolna be iskolásoknak az életéről.

MTI Világ

ARD: "Orbán mégis reszket"

Az ARD német televízió, valamint a pozsonyi Új Szó a magyar választási kampányról, a Rzeczpospolita című lengyel lap egy Magyarországról szóló filmről írt, míg a Libération című francia lap Szegedi Csanádról közölt portrét.

Gomperz Tamás Nyüzsi

Esti egyenleg

Kedves Nézőink, esti hírösszefoglalónkat látják. Íme egy teljesen átlagos nap, jó éjszakát, álmodjanak szépeket!

hvg.hu Itthon

Szegedi Csanád: hazaküldtek Kanadából, de nem bántódtam meg

Az exjobbikos egy montreali zsidó közösségben tartott volna előadást. A bevándorlási hatóság azonban, alighogy Szegedi gépe leszállt, kiutasította az országból. A politikus a hvg.hu-nak azt mondta, nincs benne rossz érzés az esettel kapcsolatban.

Zubor Zalán Világ

Magyar Hajnal: "Jelöltjeink nyilvánosságra hozzák családfájukat"

Bár a Jobbik pozícióját közvetlenül nem veszélyezteti, komoly zavarokat kelthet a szélsőjobboldalon a párttá alakuló Magyar Hajnal. A volt jobbikosokból álló mozgalom sikeresen maga mellé állította a Magyar Gárda utódszervezeteit, két szélsőjobboldali szervezetben pedig szakadást idézett elő. Kérdés, hogy az újabban szalonképes arculattal próbálkozó Jobbiknak valóban ártana-e, ha leválnának róluk a radikálisabb elemek – a pártnak inkább amiatt lehet félnivalója, hogy a Magyar Hajnal újabb "Szegedi Csanád-ügyeket" robbanthat ki.

MTI Itthon

Die Welt: Szegedi Csanád Köves Slomó tanácsára maradt EP-képviselő

Nem egészen kóser címmel Szegedi Csanádról, a Jobbik volt alelnökéről, független európai parlamenti képviselőről közölt cikket a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap. Szegedi a Jobbik "második számú vezetőjéből a párt első számú problémája lett", amikor a politikus párton belüli ellenfelei kinyomozták, hogy anyai ágon zsidó származású – írja a cikk szerzője, Boris Kálnoky.

MTI Itthon

Nem az volt a baj, hogy zsidó – Novák Előd a Szegedi-perben

Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken pénteken az a személyiségi jogi per, melyben Szegedi Csanád volt jobbikos politikus ötmillió forintra perli egykori párttársát, Novák Előd országgyűlési képviselőt, a Jobbik alelnökét, mert azt írta róla, nem tölthetett volna be párttisztségeket, ha tudják róla, hogy zsidó.

hvg.hu Itthon

Milliókra perli a jobbikosokat Szegedi Csanád

Több jobbikos képviselőt és a Jobbik lapját is feljelentette becsületsértés miatt Szegedi Csanád, aki tavaly lépett ki a Jobbikból, miután kiderült, hogy zsidó származású - közölte az Origo. A portál szerint Szegedi milliós nagyságrendű kártérítésekre számít.

1 2 3 4 5
Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Elítélték a tíz ember halálát okozó torontói gázolás elkövetőjét

Így szigorodtak a járvány miatt bevezetett intézkedések tavaly óta

Így szigorodtak a járvány miatt bevezetett intézkedések tavaly óta

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Beindult a tűzjelző az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik szakértőjének füstgránátja miatt

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Fegyveres támadás készül a Capitolium ellen a rendőrség szerint

Fegyveres támadás készül a Capitolium ellen a rendőrség szerint

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Úgy tűnt, gond nélkül leszáll a SpaceX kísérleti Mars-rakétája, aztán felrobbant

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

Hatalmas nyomatékú dízelmotor a legújabb amerikai pickupban

A címlapról ajánljuk