#Volksbank

MTI Gazdaság

Így segít átmenetileg a devizahiteleseken a romániai Volksbank

A tavaly december 31-én érvényes árfolyamon fizethetik három hónapig törlesztőrészleteiket a Volksbank Románia frankhitelesei - közölték hétfőn. A svájci frank árfolyama tavaly év végén 3,8 lej volt: a Volksbank romániai leánybankja ezen az árfolyamon számolja frankhitelesei következő három havi törlesztőrészletét.

hvg.hu Vállalkozás

Sok külföldi céget kiűzne a kormány, több magától megy

Hol csak erővel igyekszik kiűzni a külföldi hátterű cégeket a kormány, hol pedig amikor a külföldi tulajdonosok már jelzik, kiszállnak, az állam hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni. De van, amikor a cégek kivonulása független a kormányzati gazdaságpolitikai szándéktól, inkább a magyar emberek kevés pénze vagy a globális újrapozicionálás miatt történik. De miért nem kérünk a külföldi tulajdonosból, ha az szakértelmet, pénzt hozott ide, a térséget húzza, és sokkal hatékonyabb, mint több magyar versenytársa? A kivonuló cégek helyére sok esetben hazai szereplők, vagy a legtöbb esetben az állam lép be.

MTI Vállalkozás

Hasított a magyar piacra belépő orosz óriás

A Sberbank, a legnagyobb orosz bank harmadik negyedévi adózott eredménye 93,8 milliárd rubelt, azaz 2,9 milliárd dollár tett ki az idei harmadik negyedévben, a profit 7 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A szerdán közölt negyedéves eredmény némileg jobb a szakértők által várt 92,1 milliárd rubelnél (1 rubel 6,7 forint).

MTI Vállalkozás

Magyar bankjával is meggyűlik a baja az orosz óriásnak

Tavaly 264,6 millió euróra emelkedett a Sberbank Europe vesztesége az előző évi 163,7 millióról a növekvő céltartalékképzés és a közép-kelet-európai leánybankok cégértékének csökkenése miatt – írja hétfői számában a Wirtschaftsblatt. A magyar leánybank vesztesége a beszámoló meg nem erősített információi szerint 56,4 millió euró volt tavaly.

Magyar Hírlap Hazai gazdaság

A Volksbank is az ügyfelekkel fizetteti meg a tranzakciós díjat

Még további két-három pénzintézet esetében folyik vizsgálat a tranzakciós illeték áthárítása ügyében, az eddig begyűjtött adatok azt mutatják, hogy esetükben is jelentős mértékű bírságra lehet számítani - fejtette ki Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szóvivője a Magyar Hírlapnak.

MTI Gazdaság

21 millióra büntette a PSZÁF a Volksbankot

A PSZÁF 21 millió forintra bírságolta a Volksbankot, és több mint 230 millió forintot visszafizettet a bankkal az ügyfeleknek, mert a felügyelet pénteken közzétett határozata szerint a pénzintézet jogsértően terhelte tovább a tranzakciós illetéket ügyfeleire.

hvg.hu Vállalkozás

Sberbankra nevezik a Volksbankot

Együttműködési megállapodást írt ma alá a Volksbank és a Sberbank Russia a magyar Eximbankkal. A Volksbank a tervek szerint novemberben veszi fel a Sberbank nevet, miután tavaly az orosz bank - a román érdekeltség kivételével - megvásárolta az osztrák Volksbank nemzetközi leánybankjait.

MTI Gazdaság

Megállapodást kötött az Eximbank és a Volksbank

Refinanszírozási keretmegállapodást kötött a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyarországi Volksbank Zrt. szerdán, amelyet Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója és Axel Hummel, a Volksbank vezérigazgatója írt alá.

hvg.hu Gazdaság

Figyelem! Az orosz OTP belépett a magyar bankpiacra

Igazi nagyhal érkezett a magyar piacra Oroszország legnagyobb bankja, a Szberbank személyében. A bank elsősorban hosszú távra tervez, de már az év végéig 200 millió euróval pezsdítheti fel a magyarországi hitelezést. Az orosz térnyerés kihathat a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokra is: a bankóriás támogatná a kelet felé kacsintgató magyar kkv-kat.

MTI Gazdaság

Beszáll az osztrák állam a Volksbankba

Részbeni államosítással mentik meg a súlyosan veszteséges osztrák Volksbankot (ÖVAG); a kedden véglegesített konszolidációs terv az államnak összesen több mint egymilliárd eurójába kerül.

MTI Gazdaság

A Magyarországi Volksbank az orosz Szberbanké lehet

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) engedélyezte, hogy a Sberbank of Russia (Szberbank) közvetett minősített befolyást szerezzen a Magyarországi Volksbank Zrt.-ben - a határozat a felügyelet honlapján jelent meg csütörtökön.

hvg.hu Gazdaság

Végtörlesztés: csak a tehetősebbeknek éri meg a nagybankok kiváltó hitele

Célzott ajánlatokat kínálnak a nagybankok a végtörlesztési hitelek piacán azoknak, akik saját erőből nem képesek a devizahitelüket kiváltani, viszont folyamatosan tudnak megtakarítani – írja az azenpenzem.hu. A tendencián látszik, a végtörlesztés tényleg csak a legjobb helyzetben lévőket menti ki a devizahitelből.

hvg.hu Gazdaság

Végtörlesztés: tisztára, mint a piacon

Akár még alkudni is lehet a kiváltó kölcsönök feltételeinél, és van olyan bank, amely azért kínál kamatcsökkentést az ügyfeleinek, hogy ne éljenek a végtörlesztés lehetőségével – írja az azenpenzem.hu pénzügyi portál.

1 2
Már otthonként tekintunk a mobilunkra, és ez nagy baj

Már otthonként tekintunk a mobilunkra, és ez nagy baj

Lehetővé tette a csíksomlyói búcsú megtartását a román kormány

Lehetővé tette a csíksomlyói búcsú megtartását a román kormány

Nézze meg, hogy öleli egymást két kritikusan veszélyeztetett bálna

Nézze meg, hogy öleli egymást két kritikusan veszélyeztetett bálna

Egyelőre csak 57 ezer gyerek teljesítette a közlekedési alapvizsgát

Egyelőre csak 57 ezer gyerek teljesítette a közlekedési alapvizsgát

Összecsaptak a rendőrök és a szurkolók a Diósgyőr kiesése után

Összecsaptak a rendőrök és a szurkolók a Diósgyőr kiesése után

Még halkabb lett az új Bentley Flying Spur utastere

Még halkabb lett az új Bentley Flying Spur utastere

Financial Times: Közeleg a vég Netanjahunak?

Financial Times: Közeleg a vég Netanjahunak?

Két hónapig nem fizetne a focistáinak az olasz bajnok

Két hónapig nem fizetne a focistáinak az olasz bajnok

A címlapról ajánljuk