#cigánytelep

Papós Tamás Tech

Cigánytelepen írják a tanmesét: így kellene informatikát tanítani a gyerekeknek

Mi lesz egy gyerekből, ha az alapvető digitális ismeretekkel sincs tisztában? A bagi cigánytelepen bele sem akarnak gondolkodni, inkább lelkes önkéntesekkel, győztes pályázattal és némi kreativitással bemutatják: pár tablet és néhány ötlet is elég egy színes konténerben, hogy hasznosabb tudást adjanak, mint egy átlagos középiskola informatikaórái.

MTI Világ

Rendőrök számoltak fel egy újabb cigánytelepet Párizsban

Több tucat romát, köztük gyerekeket raktak ki a rendőrök szerdán egy párizsi cigánytelepről. A francia vasúttársaság egyik területén vertek tanyát több százan nyár óta. Voltak, akik a razzia előtt önként arrébb álltak. Akik maradtak, őket átmeneti szállásokra vitték.

Fehér Nóra Nagyítás

Európa legszélén: a szlovákiai nyomortelepek – Nagyítás-fotógaléria

2004-ben éhséglázadások követték a szlovák kormány megszorító intézkedéseit, ami után a gazdaság szárnyalni kezdett, viszont a társadalom perifériáján élők életkörülményei tovább romlottak. Szemétdombra épült nyomortelep, fallal körülvett cigánysor, harmadik világbeli lakótelep: körkép az éhséglázadások tizedik évfordulóján.

MTI Világ

Tragikus tűz egy francia cigánytelepen, egy kisfiú meghalt

Egy nyolcéves gyermek meghalt szerda reggel abban a tűzben, amely a Párizs közeli Bobigny egyik illegális cigánytelepén tört ki – közölték a hatóságok. A gyermek holttestére az egyik kunyhóban találtak rá a tűzoltók a táborhelyen. Egyelőre nem tudják, mitől csaptak fel a lángok.

MTI Világ

A franciák döntő többsége szerint a romák nem tudnak beilleszkedni

A franciák 77 százaléka egyetért Manuel Valls belügyminiszterrel, akinek a romákkal kapcsolatos kijelentései nagy megrökönyödést váltottak ki a saját táborában és a kormánytagok részéről is - derül ki a BVA közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet szombaton ismertetett a Le Parisien című fővárosi napilap.

MTI Világ

Turistalátványosságot csinálnának egy szlovák cigánytelepből

A helyi romatelep meglátogatására szeretné meghívni a turistákat és az érdeklődőket a tátraaljai Kakaslomnic település polgármestere. A történelmi Késmárkhoz közeli falucska vezetője szerint ez az új és felettébb érdekes célpont nemcsak a Magas Tátra-régió idegenforgalmát színesítené, hanem konkrét segítséget nyújtana a romáknak is.

Nagyítás

A Jobbik fővárosában jártunk - Nagyítás-fotógaléria

Az ország városai közül egyedüliként Tiszavasváriban választottak jobbikos polgármestert. Az egykori szocialista fellegvárból hirtelen a „Jobbik fővárosa” lett – hogy Vona Gábor októberi szavait idézzük. Ám a választási siker nyomába eredve megrázó és időnként furcsa esetekre bukkantunk.

Bálint Csaba Itthon

Hajléktalanokat gyártunk – videó

A Fidesz április 15-ei közleményében leszögezte, hogy amíg a bajba jutott hitelfelvevők helyzetének rendezése érdekében megállapodás nem születik, addig a következő kormány fenntartja a kilakoltatási moratóriumot. Aki túlköltekezte magát, időt nyert tehát. A szociális lakásokban lakók helyzetéről viszont kevés szó esik, pedig ők is úsznak az adósságban, csak nem vettek fel milliós hiteleket.

hvg.hu Itthon

Kállai élesen bírálja a cigánytelepek népéről szóló kutatást

Solt Ágnes „Élet a reményen túl” című tanulmányát kisebbségi ombudsmanként, sőt kutatóként sem hagyhatom szó nélkül – írja közleményében Kállai Ernő. A tavaly decemberben publikált kutatás a cigánytelepeken élőkről fest csöppet sem kedvező képet.

HVG Itthon

Feszültségzónák: cigánytelepek népe

A cigánytelepek felszámolása önmagában nem jelent megoldást az ott élők számára, akikben egyre nő a feszültség a többségi társadalommal szemben – derül ki egy friss tanulmányból.

hvg.hu Itthon

Cigánytelepek népe

A cigánytelepek felszámolása önmagában nem jelent megoldást az ott élők számára, akikben egyre nő a feszültség a többségi társadalommal szemben – derül ki egy tanulmányból.

Itthon

A nyomorúság keringője Miskolcon

Miskolc lakossága húsz év alatt 15 százalékkal csökkent. A tehetősebbek a fővárosba meg Dunántúlra mentek. A szegényebbek a környező falvakba, de így is van belőlük elég. Az ország egykor második legnagyobb városa, a nehézipar hajdani fellegvára nem tud mit kezdeni azokkal, akiknek szüleit nem oly régen magához vonzotta.

MTI Itthon

Visszakapcsolják az áramot a "Hatos" cigánytelepen

Pénteken kicserélik a tatabányai „Hatos” cigánytelepen a transzformátort, a korábbi ugyanis kiégett a rendszert állandóan leterhelő áramtolvajok miatt. A telepen lakók a héten már azzal fenyegetőztek: felrobbantják a régi transzformátort, mert az áramszolgáltató azoknál is kikapcsolta a villanyt, akik rendesen fizettek.

Ez történt az Eb negyedik napján

Ez történt az Eb negyedik napján

Máris lefagyott az elektromos autós pályázatokat befogadó oldal

Máris lefagyott az elektromos autós pályázatokat befogadó oldal

Kezdődik a kánikulába torkolló felmelegedés

Kezdődik a kánikulába torkolló felmelegedés

Kamion-Eb: Kiss Norbert győzött a hétvége utolsó futamán is a Hungaroringen

Kamion-Eb: Kiss Norbert győzött a hétvége utolsó futamán is a Hungaroringen

Az Nvidia idén ősztől már csak Windows 10-re ad ki új drivereket

Az Nvidia idén ősztől már csak Windows 10-re ad ki új drivereket

Valószínűleg medve végzett egy szlovák férfival

Valószínűleg medve végzett egy szlovák férfival

Eriksent a halálból hozták vissza, de már viccelődik

Eriksent a halálból hozták vissza, de már viccelődik

Kémfotókon az izgalmasnak ígérkező BMW M140i

Kémfotókon az izgalmasnak ígérkező BMW M140i

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával