HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Az igazira várva: ezek ma a párválasztás dilemmái

Ha az életben meghozott döntési dilemmáinkat fontosság szempontjából kellene rangsorolni, a csúcson természetesen ott áll az „elköteleződjek-e valaki mellett?”. Igen válasz esetén jön a „jó, de ki legyen az?” problematikája, ami után már tényleg csak a „mikor” kérdése marad hátra. Csak?!

Fekete Norbert-Zalavári Noémi Itthon

Baglyot háziállatnak? - van egy magyar nő, aki bevállalta (videó)

Mi történik, ha valaki úgy dönt, hogy az ő háziállata egy bagoly lesz? És ha van még hozzá egy csomó macskája is? Magyarországon van egy nő, aki mindezt bevállata, és úgy érzi, minden tökéletesen működik. A hvg.hu videós stábja elment hozzá megnézni, valóban lehet-e ez a boldogság egyik formája. Annyit elmondunk előre: Sophie, a bagoly nagyon jó fej, és már-már macskának érzi magát.

Dubrovszki Dániel Plázs

Harmincévesen anyámékkal élek – szánalmas?

A magyar huszonévesek több mint fele a szüleivel él. Hogyan látják magukat, és hogyan látja őket a társadalom? Mi igaz a felelőtlen, hedonista egyetemistákról és elkényeztetett „mamahotel"-lakókról szóló sztereotípiákból? Mikortól beszélhetünk „túlzott” otthon maradásról? Ha elolvasta, töltse ki kérdőívünket!

Szántó T. Gábor Vélemény

A történelmi ajánlat

A rendszerváltás után mind a magyar jobboldal, mind a baloldal megkésve kezdett szembenézni elődjei 20. századi felelősségével. Nincs közös nemzeti veszteségtudat, Trianon, illetve a vészkorszak ma is gyakran versengő szenvedéstörténetekként, ideológiaképző erőként jelenik meg az egyes politikai pólusokon, amiben szerepet játszik a rendszerváltás utáni időszak polarizálódása.

MTI Shake

Nem szeretnek házasodni az olaszok

Egyre később veszik rá magukat a házasságra az olaszok, és az esküvő helyett egyre többen az együttélést választják az Istat olasz statisztikai hivatal felmérése szerint.

Babarczy Eszter Vélemény

Babarczy Esztert bíráló levél és válasz

Ahogy várható volt, Babarczy Eszter Ott voltam a temetésen c. cikke heves vitát váltott ki olvasóink körében. Jóllehet, nem szoktuk közölni a névtelen, illetve csupán szignóval ellátott leveleket, ezúttal "-effi –" írásával kivételt teszünk. Babarczy Eszter erre a levélre és egyéb, cikkét érintő bírálatokra válaszol.


A címlapról ajánljuk