hvg.hu Időjárás

Súlyos viharfelhők rohanták le Budapestet - térkép

Újra itt a viharszezon, hétfőn kora este tömör vihargóc érte el a fővárost kelet felől. A jelenséget egy mediterrán ciklon okozza, amely az ország délnyugati felére tartós és jelentős esőt hozott. Viharokra kedden is számítanunk kell.

hvg.hu Időjárás

Figyelem, a hétvége nyomokban napsütést tartalmazhat!

Emlékszik még a napra? Az elmúlt bő egy hét időjárása alapján nem kizárt, hogy már csak halványan. A hétvégén azonban végre megszakadhat a depresszív trend. Az ország nyugati felén élők a szombatban, a keleti oldalon élők talán a vasárnapban reménykedhetnek.

hvg.hu Tech

Ilyen színű felhő nincs is - ritka látványt fotóztak Magyarország felett

Úgynevezett irizáló felhőket pillanthatott meg Magyarország felett a figyelmes szemlélő a napokban. A középmagasan vonuló felhők közepén és szélein ilyenkor spektrális színek mutatkoznak. A jelenség többnyire olyan felhőkön keletkezik, amelyek apró vízcseppekből állnak. Minél inkább hasonlít egymásra a felhőkben lévő vízcseppek mérete, és minél egyenletesebb az eloszlásuk, annál feltűnőbb a jelenség. Gyönyörű naplementefotókat is küldtek az Időkép olvasói.

hvg.hu Itthon

A nap képei: szürreális felhők a Balatonnál

Különös fényben úszó felhőket lehetett látni a Balaton felett a keddi naplemente idején. A különböző színárnyalatok a légköri fényszóródásnak köszönhetőek. Fotók.

life-style.hu Shake

A nap képe: téli szörf

Lucie Averill fotójának főszereplője nagyon emlékeztet valakire, akiről azt mondták, tudott a vízen járni.

1 2

A címlapról ajánljuk